“Az éjszaka kellős közepén arra ébredtem, hogy a testem belülről ég.” – Egy szúnyogcsípés szinte végzett vele

0
1686

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A Brit művész, Emma Harrison 2014-ben, 25 évesen költözött Mianmarba, hogy egy bútor bizniszbe kezdjen. Az ország művészete ;s kultúrája inspirálta. Azt tervezte, hogy összekombinálja a kortárs dizájnt a tradicionális fafaragással.

Egy szúnyogcsípés szinte végzett az előadó életével

Azonban, egyetlen szúnyogcsípés teljesen megváltoztatta az életét. Egy héttel az eset után, egy londoni kórházban feküdve emlékezett vissza a történtekre.

“Elvesztettem minden érzetet, nem tudtam mozgatni a kezeim és a karjaim. Rémült voltam. Senki sem figyelmeztetett, hogy ez fog történni. Ez teljes mértékben váratlan volt.” – mondta a nő.

Harrison a legveszélyesebb dengue-lázt kapta el, a vérzéses láz. A dengue-láz – beleértve, annak enyhébb, influenzaszerűbb formáját is – az egyik leggyorsabban növekvő fertőző betegség a világon. Annak ellenére, hogy a probléma igen súlyos, a betegség viszonylag kevés figyelmet kap, a betegek nem részesülnek specifikus kezelésben.

Két évvel a betegség kialakulása után Harrison még mindig szenved a betegség következményeitől, ugyanis csaknem teljesen lebénult. Alig tud megtartani egy tollat, és az írás is nehezen megy – több hónapnyi rehabilitáció után is. De nem csak az írással akadtak gondjai, ugyanis sántít, így mindkét karján és térdén gyógyfűzőt kell hordania.

“Nem is emlékszem, hogy mikor csípett meg a szúnyog. Próbáltam óvintézkedéseket bevezetni, hosszú ujjú pólókat hordtam és természetes rovarriasztókat használtam.” – mondta Harrison, majd hozzátette: “Hőemelkedésem volt. Elmentem az orvoshoz Mianmarban, ugyanis a lakótársam ragaszkodott hozzá. Rám nézett és azt mondta, hogy: Ez szerinte Dengue. Az orvos azt is észrevette, hogy volt egy kiütésem és a szám vérzett. A jelek, melyek a vérzéses lázra utalnak.”

Harrisont figyelmeztették, hogy a betegség elfajulhat, és ha ez megtörténik, vérátömlesztésre lesz szüksége. Az orvosok úgy tervezték, hogy átszállítják Thaiföldre, ugyanis ott korszerűbb az egészségügyi ellátás. Azonban ő a családjával szeretett volna maradni, és úgy döntött, hogy visszarepül az Egyesült Királyságba.

MEGOSZTÁSHa nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!