Érzékeny és empatikus vagy, de ragadnak rád az energiavámpírok? Így védekezz ellenük!

0
1253

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Az érzékenyebb lelkületű emberek sokkal inkább ki vannak téve a különböző lelki nyomásoknak, és sokkal hamarabb rájuk találnak a negatív kisugárzású, úgynevezett toxikus emberek.

Az empatikus emberek, gyorsan bele tudják élni magukat bárkinek az élethelyzetébe, ha a másik bajban van, azonnal a segítségére sietnek. Ezért szeretnek a nárcisztikus emberek a nagyobb empátiával rendelkező ismerőseiknek panaszkodni.

“Nekik mindent el lehet mondani, ők egyből átérzik a helyzetet, és megoldást keresnek az adott problémára” – állítják az érzékenyebb típusú személyekről. Azonban fennáll annak a veszélye, hogy az ilyen emberek nagyon elhanyagolják önmagukat, nem foglalkoznak a saját érzéseikkel, háttérbe szorul a saját életük.

Ha esetleg a saját problémáikról kezdenének mesélni, rögtön lecsap egy negatív töltetű beszélgetőpartner rájuk, és máris előtérbe kerül az ő problémája. Az érzékenyebb emberek egy idő után pedig feltelnek a mások problémáival. De komoly következményei lehetnek annak is, hogy a negatív hangulat hamar átragad rájuk.

Ha valaki az igen érzékeny, empatikus emberek kategóriájába tartozik, akkor ajánlott kipróbálnia az alábbi 5 módszert. A legfontosabb dolog, hogy megtanuljuk a lehető legnagyobb mértékben szeretni önmagunkat, ennek érdekében pedig el kell távolodnunk a mérgező típusú emberektől. Ez azt jelenti, hogy mindegy, hogy mennyire vagyunk képzettek, vagy mekkora tudással rendelkezünk, el kell fogadnunk, de nem kell megoldanunk a másik ember problémáját.

Ezt megtenni nagyon nehéz az együttérző embereknek, mert ők úgy teljesednek ki a legjobban, ha másokon tudnak segíteni. Meg kell tanulnunk gazdálkodni az energiánkkal, és olyan dolgokra fordítani, melyek a fejlődésünket eredményezik.

Megmutatjuk, hogyan lehet védekezni a negatív kisugárzású, energiavámpír típusú emberek ellen. Fontos, hogy megtaláljuk az életben a saját utunkat, harmóniában és békében legyünk önmagunkkal.

1. Félelmek és akadályozó tényezők

  • meg kell fogalmaznunk magunknak, hogy melyek azok a tényezők az életünkben, amelyek akadályokat, és félelmeket állítanak elénk. Mi korlátoz abban, hogy feltétel nélkül szeressük önmagunk? Lehetséges, hogy önértékelési problémákkal küzdünk? A tudatosság segít feloldani a korlátainkat így könnyebben ellen tudunk állni a mérgező kapcsolatoknak.

2. Találjunk egy spirituális technikát, melyet minden nap elvégzünk

  • ilyen lehet a meditáció, a jóga, vagy bármi olyan tevékenység, ami a lelkünkhöz kapcsolódik. A befele való koncentráció, az elmélyedés, segít a lelki és szellemi megerősödésben.

3. Éljünk békében önmagunkkal!

  • a meditálás ideje alatt mondjuk magunkban a következőket: megbocsájtok, elfogadom, és szeretem magam. Nem haragszom magamra azért, hogy kevesebb a lelki erőm. Így megszabadulhatunk a haragtól, a bűntudattól, a frusztrációtól. Az életünk ezután szabad és békés lesz.

4. Bízzunk önmagunkban, és hallgassunk a megérzéseinkre!

  • mi tudjuk a legjobban, hogy mi az, ami jó, és mi az, ami nem jó számunkra. Ne a környezetünk elvárása szerint éljünk, hanem úgy, ahogy a legjobban érezzük magunk. Hallgassunk mindig a belső GPS-ünkre. Figyeljünk a jelekre, és a megérzésekre. Ha bízunk önmagunkban, bármit véghez tudunk vinni, amit csak elképzelünk.

5. Szabaduljunk meg mindentől, ami nem táplálja a lelkünket, vagy rossz hatással van ránk

  •  ezt a feladatot nehéz lehet végrehajtani, de mi vagyunk az egyetlenek, akik ezt a nagytakarítást meg tudjuk tenni a saját érdekünkben. Próbáljunk meg minél több mindent megtenni fejlődésünk érdekében, de ne azért, mert azt a környezetünk elvárja.
MEGOSZTÁS


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!