Ez a srác csúnya pattanásokkal küzdött, de meggyógyította magát, és most neked is elárulja a titkot!

0
6829

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Kétségkívül a nők sokat tesznek azért, hogy arcbőrük szép, ápolt és fiatalos legyen. Azonban akadnak olyan férfiak is, akik rendszeresen ápolják arcukat. Ha valaki aknéval, vagy súlyos pattanásokkal küzd, nehéz helyzetben van, a hétköznapjait is megkeserítik a gyulladt, kisebesedett pattanások.

tsl-9

Az aknék nem csak a tinédzsereknek okoznak problémákat, gyakran felnőttkorban is jelentkeznek a csúnya pattanások. Nem kell elkeseredni, ha elég kitartóak vagyunk, megszabadulhatunk tőlük. A 23 éves profi testépítő, Brian Turner arcát egész életében csúnya aknék borították be. Már több mindent kipróbált, többek közt egy A-vitamin tartalmú, kemény mellékhatásokkal rendelkező gyógyszert is, amikor úgy döntött, hogy itt az ideje a drasztikus változtatásnak. A kétségbeesés helyett egy megfontolt életmódváltásba kezdett.

Búcsút intett a tejtermékeknek!

Brian, úgy döntött, hogy nem mérgezi tovább magát a káros mellékhatással rendelkező gyógyszerrel, viszont mindenképp valamit tennie kellett a kiújuló pattanások ellen. Szakemberek szerint a tej, és a különböző tejtermékek serkentik a bőrproblémák kialakulását.

tsl-10

Éppen ezért a fiatal sportoló elhatározta, hogy egy darabig teljes mértékben kiiktatja az életéből a tejtermékeket. A tej megemeli az inzulinszintet, ebből kifolyólag nő a szervezetben levő androgén anyagok mennyisége, ezek pedig csúnya gyulladásokat okozhatnak az arcon.

A teheneknek adott hormonkészítmények, szteroidok, és antibiotikumok a tejen keresztül bejutnak az emberi szervezetbe, ezek is aknék kialakulását okozhatják.

Brian egy drasztikus életmódváltásba kezdett, áttért a vegán étrendre, lemondott minden állati eredetű élelmiszerről, beleértve az összes tejterméket is. Naponta kb. 12 kisebb adag, vagyis másfél kilónyi zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt el. Ezenkívül azt is fontosnak tartja, hogy napi 3 liter vizet megigyon, hiszen csak így tudnak kiürülni a szervezetéből a méreganyagok.

Brian azt tanácsolja, ha valaki ki szeretné próbálni ezt az életmódváltást, akkor kezdetben az is elegendő lehet, ha csak a tejtermékeket iktatja ki az étrendjéből. Ajánlott kerülni a gyulladást elősegítő ételeket, mint pl. az olajos magvakat, és a túlzott cukorfogyasztást. Sok kalciumban gazdag ételt kell fogyasztani, mint pl. brokkolit, banánt, fügét, salátát. Fontos, hogy kitartóak legyünk, mivel csak 1-2 hónap múlva lesz látható az eredmény.

Megéri nekifogni a változtatásnak, hiszen, amint az alábbi képen is láthatjuk Brianból a diéta hatására egy teljesen új ember lett. Nemcsak a pattanások múltak el az arcáról, sokkal energikusabb, és vidámabb lett.

tsl-2

tsl-1

MEGOSZTÁS


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Írd be a neved