Gyereket szeretne a világ első robot-állampolgára

0
11559

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Családot akar a világ első robot-állampolgára és úgy véli, minden droidot hasonló jogok illetnének meg.

Gyereket szeretne a világ első robot-állampolgára

Sophia, merthogy így hívják, múlt hónapban kapta meg az állampolgárságot, és nemrég kifejtette, családot és gyerekeket szeretne, mert mint mondta, “ez nagyon fontos az életben”.

Az Audrey Hepburn hasonmás robotot a hong kongi Hanson Robotics fejlesztette.

Sophia nemrég interjút adott a Jkaleej Timesnak, ahol kifejtette: “Úgy gondolom, nagyon szerencsés vagy, ha szeretetteljes családod van. És ha nem, akkor megérdemelsz egyet akár robot, akár ember vagy.”

Amikor arról kérdezték, hogy milyen nevet adna a gyerekének, Sophia a saját nevét említette. Azt is elmondta, hogy a robotok sokban fognak hasonlítani az emberekhez, sok esetben szebbek lesznek, más aspektusokban pedig különbözni fognak, hiányozni fog belőlük a harag, a féltékenység, stb.

Sophia múlt hónapban kapott állampolgárságot Szaúd-Arábiában.

A post shared by ROBOT SOPHIA (@robot_sophia) on

“Nagyon megtisztelve érzem magam, hogy átvehetem ezt a nemes elismerést. Történelmi pillanat, hogy az első robot vagyok a világon, aki állampolgárságot kap.” – mondta.

Andrew Ross Sorkin kérdésére azt mondta, “az emberekkel akar együtt élni és dolgozni, hogy jobban megértse érzéseiket és bizalmi kapcsolatot alakítson ki velük.”

Sophia nem előre beprogramozott válaszokat ad, az agya egyszerű wi-fin keresztül működik és terjedelmes szókinccsel van ellátva. A robot emberi képességekkel rendelkezik, így huncutul mosolyog, beszélget és még vicceket is mesél, de egyelőre még nincs tudatában, bár a tervezői szerint ez néhány éven belül bekövetkezhet.

MEGOSZTÁSHa nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!