Megalázóan kevés nyugdíja van Koós Jánosnak

3
10177

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Ha nem járna fellépésekre valószínűleg nehezen tudna belőle megélni.

Forrás: MTI/Zih Zsolt

Megható búcsúbeszédet mondott Koós János Aradszky László gyászszertartásán, és bár sok temetésen beszélt már, ebben az esetben egy kis szomorúságot is megengedett magának, ám a végső búcsúra képtelen volt.

A lassan 80 éves születésnapját ünneplő művész válltörésétől is mesélt, bevallotta, nehezen megy a gyógyulás, kifog rajta a törés, a gyógytorna sem mindig hozza meg a várva várt eredményt. Ám a koncertekkel nem áll le, még ma is rengeteg fellépése van, február 2-án pedig jubileumi fellépése lesz a Budapest Kongresszusi Központban.

Koós János a nyugdíjáról is beszélt.

“Hatvanhétezer forintot kapok, ami azért megalázó, mert a rendszerváltás előtt négy évtizedet végigdolgoztam. A monopolhelyzetben lévő Országos Rendező Iroda szerződéses művésze voltam, napestig fellépésekre jártam, rádiós és televíziós műsorokban szerepeltem. Nem én vagyok az egyetlen, aki ennyire ráfázott, de én mindenkinek azt kívánom, ilyen alacsony nyugdíja sose legyen.” – mondta a művész a Blikknek.

MEGOSZTÁS


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Régen nem vontak tb-t a nyugdíjból, így tb-t sem. Az ottani keresetek lehettek nagyon magasak nem képeztek nyugdíj alapot.

  2. Gyűjtsünk a Kupsának ! A ronda -mintha baltával faragták volna ki – arcát helyrehozza ! A Mercedes -amit vezet évtizedek óta-segélyből került megvásárlásra !

  3. Amikor a sokat kereste a fellépésekkel, akkor nem tette közzé, hogy mennyit keresett.Fizetni kellett volna a nyugdij alapba és akkor most több lenne a nyugdija.Mit gondol más miből él? Sokam még annyit sem kapnak.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Írd be a neved