Minkét kezére lebénult, de ez nem akadályozta meg abban, hogy az álmainak éljen!

0
893

Hányszor panaszkodunk nap mint nap? Szidjuk a rendszert, az államot, a politikai helyzetet, a szomszédot, a főnököt, a tanárokat, és bárkit, akitől úgy gondoljuk, hogy a boldogságunk függ. Pedig, ha jobban belegondolunk, az, hogy mit érünk el az életben, és mennyire vagyunk boldogak, egyedül rajtunk áll vagy bukik.

Minkét kezére lebénult, de ez nem akadályozta meg abban, hogy az álmainak éljen!

Az alábbi történet mindannyiunk számára egy igazi tanítólecke lehet. Mariam Pare-t egy szerencsétlen baleset következtében hátba lőtték. A tragikus esemény után nem sokkal később kiderült, hogy a fiatal nő mindkét keze lebénult, és soha többé nem fogja tudni használni őket.

Azonban ő soha nem adta fel, az életben mindenért megharcolt, hogy elérhesse céljait. Legfőbb vágya az volt, hogy elismert festő legyen, és ez sikerült is neki. Külső szemlélőként teljességgel lehetetlen kezek nélkül festeni, azonban Mariam megtanult szájjal festeni. Ráadásul milyen gyönyörűen!

“Amikor nekifogtam, és kipróbáltam, még nem tudtam, hogy vannak más művészek is, akik szájjal festenek. Ez a baleset annak ellenére, hogy egy óriási tragédiának tűnt kezdetben, de pozitív irányban változtatta meg az életem” – mondta Mariam.

Hosszú idő telt el míg Mariam megtanulta elfogadni a megváltozott életét, sokat küzdött azért, hogy újra teljes értékű embernek érezze magát. Mostanra már nagyon boldog, és igyekszik segíteni más fogyatékkal élő embernek is.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Írd be a neved