A sziámi ikrek az orvosok figyelmeztetése ellenére elutasítják a szétválasztó műtétet

0
12860

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Amikor Carmen és Lupita Andrade megszületett az orvosok csak három napot adtak nekik az életre.

Fotó: Cloe Poisson / Hartford Courant

A Mexikóban született sziámi ikrek már 16 évesek, jelenleg New Milfordban, Connecticutban élnek, túlszárnyalták az orvosok előrejelzéseit.

A lányoknál egészségügyi problémák jelentkeztek, ami veszélyezteti a jövőjüket, de a Hartford Courantnak azt mondták, nem mennek bele egy elválasztó műtétbe, mert az akár meg is ölheti őket.

“Annyira megszoktuk már együtt, semmi értelme nem lenne.” – mondta Carmen.

A lányokat szüleik vitték az Államokba, hogy egy orvoscsoport megvizsgálja őket. Mindegyik lánynak külön szíve, tüdeje és gyomra van.

Ám pár bordájukon, keringési rendszerükön, emésztésükön és nemi szerveiken osztoznak. Az orvosok véleménye szerint egy szétválasztó műtét komoly neurológiai problémákkal, vagy akár halállal is végződhet.

Nehézségeik ellenére a lányok elvégezték az iskolát és saját életet élnek.

“Nagyon sokan észre sem veszik, hogy mennyire különbözünk, mert amikor találkozunk valakivel nagyon hasonlít a reakciónk” – mondta Carmen.

“De a barátaink, ha már jobban megismertek, rájönnek, hogy mennyire más személyiségek vagyunk, és ezt sokszor el is mondják.” – tette hozzá, majd megerősíti, hogy annak ellenére, hogy félig egy testben vannak két különböző emberről van szó.

Annak ellenére, hogy Lupita tüdejének csak 40%-át tudja kihasználni és gerince erősen ferde, a nővérek azt mondják inkább élik életüket, mintsem elveszítsék egymást.

MEGOSZTÁS


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!