KezdőlapBulvárZene2013 a Scage éve!

2013 a Scage éve!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Fiatalok, jóképűek és őrülten tehetségesek. Első ránézésre megszeppent jófiúknak tűnnek, de amint hangszereket adunk a kezükbe, atomrobbanást idéznek elő. Két gitár, egy dob és két mikrofon segítségével. Kihagyhatatlan!

scage01

„A Viktornak nagyon sok mondanivalója van” – nyilatkozik Peti, miközben egy hosszú és velős dalszöveget igyekszik megtanulni. Nem könnyű a dolga, lassan fél éve, hogy csatlakozott a bandához, akiknek már megvolt a rendes repertoárjuk, de becsülettel megugrotta a lécet, mostanra pedig már kezd egy kicsit elkanászodni: szöveget ír és a hangját is egyre többet hallatja a koncerteken. Talán Tomi a „legrendesebb”: csendben mosolyog a háttérben, megbízhatóan adja a ritmusalapot – igazi támpillére a csapatnak. Nyárra ugyan kicsit elbúcsúzik tőlük, a helyét Sirkó Martin, a tatabányai Die Before Breakfast tagja veszi majd át. A 21 éves dobos civilben szakács, de a dobverővel is legalább olyan jól bánik, mint a húsvillával, úgyhogy a közönség legfeljebb a még jobb hangzást veszi majd észre. Május közepe óta próbálnak az új felállásban is, viszonylag hamar sikerült összecsiszolódniuk a srácoknak, és nagyon hálásak Martinnak, hogy a nyári koncertszezont bevállalta velük. Persze amint vége a próbának vagy a koncertnek, azonnal átalakulnak hétköznapi, könnyed srácokká és beindul a sztorizás, meg egymás ugratása.

Eddig Tatabányát és környékét boldogították, ahol az évek alatt jó pár rajongót zsebre vágtak, és mostanra megérett az elhatározás, hogy kitörjenek a Kisalföld területéről. Ostrom alá veszik a budapesti kocsmákat, klubokat, koncerthelyszíneket, hogy a fővárosi közönségnek is alkalma legyen meggyőződni róla: a profizmus független az életkortól és a lakhelytől.

Na de származásukat eszük ágában sincs letagadni, sőt! Bizonyára épp a vidéki levegőnek köszönhetik szókimondó természetüket – ennek a három fiúnak mindenről megvan a véleménye, és nem félnek megosztani másokkal. Nem kapnak ajándékba platinalemezt – keményen megdolgoznak a sikerért, minden számukon érződik az elszántság. Tudják, hogy a világuralomhoz rögös út vezet, de alaposan felszerelkeztek kalapáccsal és vésővel, hogy maradandó nyomot hagyjanak a zenetörténetben.

A nagy elődök ismerete is erősíti őket – példaképeik között olyan kiválóságokat találunk, mint a Rise Against, a The Idoru, a Sum41, a Fish! és a Mudvayne. Ilyen alapokkal pedig nincs más hátra, mint előre! Irány a Scage következő koncertje június 20-án Komáromban a Jókai ligetben, majd 29-én a budapesti Rock Szombatban!

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Mmuq5aeCL8I#!

Tagok:

Mucsi Viktor – gitár, ének
Novák Péter – gitár
Boda Tamás / Sirkó Martin – dob

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet