A 4-7-8 technika gondoskodik arról, hogy könnyebben el tudjunk aludni!

0
4007

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Ha valaki elalvási problémákkal küzd, vagy éjszaka gyakran felébred, és zaklatottan fekszik az ágyban, az alábbi technikát mindenképp próbálja ki. Nincs több kudarcba fulladt bárányszámolgatás, ez a módszer meghozza a kívánt eredményt!

A 4-7-8 technika gondoskodik arról, hogy könnyebben el tudjunk aludni!

A módszert dr. Andrew Weil, a kaliforniai egyetem igazgatója fejlesztette ki. A 4-7-8 technika nagyon egyszerű, alig 1 perc szükséges ahhoz, hogy segítségével álomba szenderüljünk.

Nézzük, mit kell tennünk?

1. lépés: lélegezzünk mélyeket 4 másodpercig az orrunkon át

2. lépés: tartsuk a levegőt bent 7 másodpercig

3. lépés: fújjuk ki az összes levegőt, 8 másodperc alatt

A gyakorlatot ismételjük meg háromszor egymás után. Fontos, hogy közben próbáljuk meg relaxálni is, ne agyaljunk azon, hogy vajon, hogy fogunk elaludni. A módszer működik, nem kell stresszelnünk, hogy hogyan fogunk elaludni, hiszen ezzel csak akadályozzuk a dolgot.

Andrew Weil szerint ez a módszer sokkal hatékonyabb, mint a nyugtató- és altató orvosságok, sőt nem rendelkezik mellékhatásokkal sem. Az első hónapban mindössze négyszer végezhetjük ezt a gyakorlatot egy nap, ha már egy kicsit hozzászoktunk, akkor akár nyolc alkalommal is gyakorolhatjuk.

A szakember szerint nem csak álmatlanság, hanem stressz, és szorongás ellen is ajánlott ez az egyszerű módszer. Ha feszültek vagyunk, vagy nem tudunk elaludni, lélegezzünk a fent leírtak szerint.

MEGOSZTÁS


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!