5 egyszerű, de varázslatos lépés annak érdekében, hogy jobban szeresd magad!

0
1143

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Ha boldogak vagyunk, úgy érezzük, hogy az egész világot át tudnánk ölelni. Ha szeretet sugározzuk, akkor ez az állapot sokszorosan visszatükröződik ránk.

5 egyszerű, de varázslatos lépés annak érdekében, hogy jobban szeresd magad!
Fotó: deviantart.com

Hogyan szeressük jobban önmagunkat, és a körülöttünk levő világot?

1. Küldjük el a kritikus énünk szabadságra

– ismeretes tény, hogy a legélesebb kritikákat elsősorban mi vágjuk mindig saját magunkhoz. Állandóan elégedetlenek vagyunk azzal, hogy nézünk ki, hogy áll a hajunk, de gyakran szidjuk a testünket is. Van, amikor valóban jogos az önmagunkkal szemben felállított kritika, de az esetek nagyrészében csak önostorozás a véleményformálásunk. Az önmagunkkal folytatott belső monológok gyakran inkább mérgező hatásúak, mint építő jellegűek.

Tanács: ha mindenképp véleményt akarunk formálni önmagunkról, akkor felejtsük el a negatív kritikát, inkább pozitív megerősítéseket ismételgessünk. Louise Hay szerint, a pozitív kijelentések ismétlése által még a rákos betegségek is gyógyíthatóak. Alakítsuk át életünket pozitív kijelentések ismétlésével.

2. Viseljünk élénk színeket

– a chromoterápia a színekkel való gyógyítás elvén alapul. Vagyis, a felborult szervezetet hozzá kell juttatni a gyógyulást idéző színekhez. Sokan szkeptikusan tekintenek a színek gyógyító hatására, pedig nap mint nap tapasztalhatjuk, hogy mennyire befolyásolja hangulatunkat az, hogy éppen milyen színekkel vesszük körbe magunkat. Mindenik szín különböző rezgéshatással rendelkezik.

Tanács: viseljünk olyan színű ruhákat, amelyek jókedvvel, és energiával töltenek fel. Ha gyakran vagyunk rosszkedvűek, és általában csak sötét színű ruhákban járunk, akkor gyorsan változtassunk ezen a szokásunkon.

3. Az illatok fontossága

– az illatok nagyon meghatározó szerepet töltenek be életünkben, akár még a hangulatunkat is befolyásolhatják. Nem szükséges drága illóolajokra költenünk, hiszen éppen olyan meghatározó lehet egy frissen bontott narancs, egy gőzölgő kávé, vagy a fenyő friss illata is.

Tanács: legközelebb, ha narancsot hámozunk, ne dobjuk el egyből a héját, tegyük fel a kályhára száradni, és adjuk át magunk a jellegzetes aromának. Ajándékozzuk meg magunk illatos szappanokkal, teákkal, kellemes aromájú fűszernövényekkel.

4. Táncoljunk!

– nem számít az, ha nem vagyunk világbajnokok, vagy úgy gondoljuk magunkról, hogy nem tudunk két lépést sem egymáshoz kötni. Táncolni kell, mert táncolni jó. Jó hatással van az egészségünkre, és a hangulatunkra, hiszen táncolás közben bizonyítottan endorfin szabadul fel a szervezetünkben. Ezáltal sokkal elégedettebbek leszünk önmagunkkal, és a világgal is.

Tanács: nyugodtan otthon egyedül is lehet táncolni! Keressünk valami belevaló zenét, és indulhat a buli. Nem csak a hangulatunk lesz jobb tőle, de minden bizonnyal még kalóriát is égethetünk közben.

5. Legyünk kreatívak!

– az alkotás folyamata, a szépség kibontakozása növeli az önbecsülésünket. A lelke legmélyén mindenki egy kicsit kreatív, még azok is, akik nem hiszik el ezt magukról. Nem a kreativitás, hanem inkább az inspiráció hiányzik az életünkből.

Tanács: a világhálón nagyon sok olyan ötletet láthatunk, amelyek inspirációt nyújthatnak, és arra ösztönözhetnek, hogy mi is belekezdjünk egy alkotó tevékenységbe. Nézegessünk naponta szép képeket, festményeket, olvassunk jó könyveket, hallgassunk közben kellemes zenéket, és akkor előbb-utóbb megjöhet a kedvünk az alkotáshoz.

Save

MEGOSZTÁS


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!