A petrezselyemzöld hatékonyan pusztítja el a rákos sejteket

0
3664

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A mutatós zölddel leginkább éttermekben találkozunk, de ott aztán rendszeresen, persze díszítésként. A merészebbek megeszik, de van aki makacsul ragaszkodik az etiketthez, hogy a díszítést nem illik megenni. Ha tisztában lennénk vele, hogy mennyi pozitív hatása van, nagyon sok petrezselyemzöldet fogyasztanánk. Ajánlott rendszeresen beiktatni az étrendünkbe nap mint nap.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

Amerikában a tüdőrák áll a vezető helyen a rákos megbetegedések okozta elhalálozások listáján, majd ezt követi a mell-, vastagbél-és hasnyálmirigyrák. Egy 2013-as tanulmány szerint kimutatták, hogy a petrezselyemzöld képes elpusztítani a tüdőrákos sejtek mintegy 86%-át.

A hatás egy igen erős flavonoidnak, az apigeninnek köszönhető, mely megtalálható az oregánóban, zellerben, narancsban, kamillában, kakukkfűben is, de a petrezselyemben legnagyobb a jelenléte.

Egyes feltételezések szerint a szárított petrezselyem több apigenint tartalmaz, mint a nyers. Azt is bizonyították, hogy más tumorellenes szerek kombinációjával a petrezselyem hatékonyan akadályozza meg a rákos sejt növekedését, tejedését.

A petrezselyem eredetileg a Földközi-tenger vidékéről származik, és már több mint kétezer évvel ezelőtt ismerték és alkalmazták. A vesekő kezelésében annyira hatásosnak bizonyult, hogy egyes országokban hivatalosan is elismerték, vagyis van ahol, orvos írja fel receptre.

Sok K-, C-, A- és B-vitamint tartalmaz, és nagy a klorofill és esszenciális aminósav tartalma is. Erős antioxidáns, szabályozza a vérnyomást, és hatékony gombaölőnek is bizonyult.

Ne felejtsünk el petrezselyemzöldet nevelni az ablakpárkányon, és minden étkezéshez csipegessünk belőle, sőt napközben is minél többet együnk.

MEGOSZTÁS


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!