A gyümölcs, ami megvéd a ráktól

A gyümölcs, ami megvéd a ráktól

A világ legnépszerűbb gyümölcse, a mangó, különleges ízhatásával tele van E vitaminnal, sok benne a tápanyag, tele van rostokkal, antioxidánsokkal, de ugyanakkor rengeteg C vitamin, B6 vitamin, K vitamin, réz, kálium, szelén, magnézium, foszfor, cink, vas, 17 aminosav, Omega 3 és 6, cink, pektin, keményítő és folsav található benne.

A mangó különleges tulajdonságokkal rendelkezik, számos jótékony hatása van a szervezetre nézve: csökkenti a koleszterint, erősíti a szív-és érrendszert, csökkenti a törékeny érfalak repedését, erős antioxidáns hatása van, immunerősítő és csökkenti a rák kialakulását.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

Rákmegelőzés

Kutatások rávilágítottak arra, hogy a mangó olyan antioxidánsokat tartalmaz, amelyek megvédik a szervezetet többek között a vastagbélráktól, emlőráktól, prosztataráktól és leukémiától.

Ugyanakkor a mangó tele van enzimekkel. Mindezek, az egészséges és hosszú életet meghatározó antioxidánsok mellett, a mangó gazdag A vitamin forrás, ami segít a bőr és csontok egészségében, de a látást is javítja, C vitamin tartalma kiváló.

Fehérjét, szénhidrátot, E vitamint és B6 vitamint tartalmaz. A mangóban található antioxidánsok lassítják az öregedési folyamatot és felveszik a harcot a szívbetegségek ellen.

Íme az ital, amely legyőzi a rákot>>>

Segít az emésztésben

A mangó emészthető enzimeket tartalmaz, amelyek segítenek a fehérjék lebontásában és támogatja az emésztőrendszer megfelelő működését. Rendkívül értékes gyümölcs a gyomorsav elleni harcban is.

Magas rosttartalmának köszönhetően a székrekedés ellen is jó. Amennyiben elfogyasztasz két kisebb mangót, amelyben a magok még nem fejlődtek ki egy kevés sóval és mézzel nagy sikerrel küzdheted le a hasmenést, hányingert, emésztési zavarokat, székrekedést.

Fotó: morgueFile
Fotó: morgueFile

Cukorbetegeknek és magas vérnyomással küzdőknek is igen ajánlott

A mangó normalizálja a vér inzulinszintjét. Forralj fel néhány mangólevelet vízben, majd hagyd egy éjszaka állni. A főzetet szűrd le és reggel éhgyomorra fogyaszd, csodákat tesz a cukorbetegeknél. A mangónak 41-60 közötti a glikémiás indexe, ennek köszönhetően nem növeli a vércukorszintet.

Egy Ausztráliában végzett kutatás bebizonyította, hogy azok akik legalább egy mangót elfogyasztanak naponta sikeresen előzik meg a cukorbetegséget és a magas koleszterinszint sem jellemző rájuk.

Magas rost, pektin és C vitamin tartalmának köszönhetően a mangó csökkenti a rossz koleszterinszintet (LDL).

Csökkenti a vérnyomást és felveszi a harcot a szív-és érrendszeri betegségekkel

Mivel a mangóban rengeteg a kálium, csökkenti a vérnyomást. Mivel jelentős A és E vitaminforrás és a szelén is nagy mennyiségben található meg benne megvéd a szív-és érrendszeri problémáktól.

Magas B6 vitamintartalmának köszönhetően megelőzi a szívbetegségeket, csökkenti a homocisztein-szintet, amely az agy és a szív egészségét befolyásoló toxin.


Nincs hozzászólás

Írj választ