A gésák 5 rituális titka, amely hozzájárul szépségükhöz, és amivel levették a lábukról a férfiakat!

0
1369

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A 19. század elejétől a japán gésák a nőiesség, titokzatosság, és szépség szimbólumaiként váltak ismertté szerte a világon. Számos nő példaképként tekintett rájuk, a férfiak pedig elérhetetlen vágyként álmodoztak egy gésával való találkozásról.

A gésák 5 rituális titka, amely hozzájárul szépségükhöz, és amivel levették a lábukról a férfiakat!
Fotó: Pixabay.com

De mi lehet a gésák titka, mi az amivel az egész világot meghódították?

A gésák tudtak énekelni, táncolni, értettek a képzőművészethez, nyelveket beszéltek, és nem utolsó sorban kiváló szórakoztató képességgel rendelkeztek. A porcelánarcú lányok azonban hosszú éveken keresztül tanulták, hogy hogyan legyenek vonzóak, elérhetetlenek, de mindeközben okosak, és műveltek is.

5 titok, mely hozzájárul a gésák szépségéhez!

1. Legfontosabb a lakásban levő kellemes légkör

Kiemelkedően odafigyeltek arra, hogy mindent megtegyenek szépségük megőrzése érdekében. Tudták, hogy télen gondoskodni kell a szoba levegőjének párásításáról, különben hamar kiszárad a bőrük, sőt allergiások, vagy ekcémások is lehettek volna. Ilyenkor egy kimono-darabot nedvesítettek be, majd rózsavízbe mártották, és ezzel tartották fenn a levegő ideális páratartalmát, úgy, hogy közben a kellemes illatról is gondoskodtak.

2. Mediterrán étrend, a hosszú élet titka

A japán emberek élnek a leghosszabb ideig a világon. Ez nagyrészt a táplálkozásuknak köszönhető. Leginkább rizst, halat, algákat, és zöldségeket fogyasztanak. Ezenkívül a gésák sokat foglalkoztak a bőrük szépségével is, rendszeresen rizsvízzel törölték le az arcukat. A rizs kiváló bőrápoló, erős antioxidáns, védelmet nyújt az UV-sugárzásokkal szemben, és megakadályozza a ráncosodást.

3. Zöld tea, a fiatalság titka

Tudományos kutatások alapján kimutatták, hogy a zöld tea antioxidáns, gyulladáscsökkentő, és antibakteriális hatással rendelkezik. A gésák nagy mennyiségben fogyasztottak zöld teát, annak érdekében, hogy megszabaduljanak a felgyülemlett méreganyagoktól. A matcha tea a leghatékonyabb, tízszer annyi antioxidánst tartalmaz, mint a többi tea.

4. A legjobb bőrradír a tengeri só

A gésák tejszínnel keverték el a tengeri sót, és ezzel dörzsölték át rendszeresen az egész testüket. A keverékkel nem csak megtisztították, de táplálták is a bőrüket. A hatás fokozása érdekében néha kókusz-, argán-, vagy olívaolajat is kevertek hozzá.

5. Egy jó arclemosó gondoskodik a bőr fiatalságáról

A vastag rétegű fehér alapozóport, az erős rúzst, és szemfestéket egy természetes olaj segítségével távolították el. A festék eltömítette a pórusokat, éppen ezért nagyon oda kellett figyeljenek a megfelelő ápolásra, annak érdekében, hogy elkerüljék a pattanásokat, gyulladásokat.

MEGOSZTÁS


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!