Naponta megeszik 2 kg homokot és úgy tartja, ennek köszönheti egészségét, immár 6 évtizede!

0
2274

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Egy 78 éves indiai nő az elmúlt 60 évben minden nap megevett 2 kiló homokot. Elmondása szerint a “homok-diétának” köszönheti azt, hogy ennyire egészséges.

Kusma Vati annyira hozzászokott a homokfogyasztáshoz, hogy képes órákig gyűjtögetni kedvenc táplálékát, akár nagyobb távolságokat is megtéve. Ha véletlenül nem sikerül hozzájutnia a szükséges mennyiséghez, a függőség tünetei is jelentkezhetnek nála. Ha nem jut elegendő homokhoz, a háza falát kezdi “bontogatni”.

A furcsa szokásán sokan csodálkoznak, de a közvetlen környezete már megszokta, és próbálja elfogadni, hiszen hosszú ideje így él. Kusma Vati vallja, hogy a homokos talaj fogyasztásának köszönheti azt, hogy már hosszú ideje nem kellett orvoshoz mennie.

“Nem volt problémám sem a gyomrommal, sem a szájüregemmel, sőt a fogaim is nagyon megerősödtek. Akár egy sziklát is el tudnék gond nélkül harapni” – mondja mosolyogva az idős asszony.

Kusma mezőgazdasági munkásként dolgozik, és idős kora ellenére sem gondolja úgy, hogy nyugdíjba kellene vonuljon.

“15 éves koromban kezdtem el homokot enni. Kezdetben volt, hogy kissé fájt a gyomrom, de aztán teljesen hozzászoktam. Most már sokkal jobban érzem magam, és el sem tudnám képzelni az életem a homok nélkül. Úgy érzem, hogy a homokból megkapom a szükséges ásványi anyagot, és energiát” – mondta Kusma.

Az idős hölgy unokái könyörögnek, hogy hagyja abba ezt a furcsa szokást, de ő nem érti, hogy miért ne ehetné a homokot.

“Mondták, hogy kérjek orvosi segítséget, hogy megszabaduljak ettől a függőségemtől, de nem értem, hogy miért tenném, ha jó érzem így magam. Nagyon egészséges vagyok, és mindezt a homoknak köszönhetem”. – mondta a nő.

MEGOSZTÁS


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!