Ezért ne aludj soha egy ágyban az okostelefonoddal! Akár életveszélyes is lehet!

Ezért ne aludj soha egy ágyban az okostelefonoddal! Akár életveszélyes is lehet!

Ezért ne aludj soha az okostelefonoddal! Életveszélyes lehet!

telefon

A Pew Internet Project által készített felmérésből kiderült, hogy az emberek 44%-a az éjszakai alvás ideje alatt a párnája alatt, vagy az ágyban maga mellett tartja az okostelefonját. Ha te is így alszol, ezt a szokást azonnal felejtsd el, hihetetlenül egészségtelen, sőt akár nagyon veszélyes is lehet.

1. Akár ki is gyulladhat

– egy 13 éves kislány éjszaka arra ébredt, hogy kigyulladt a párna alá tett mobiltelefonja, és nem csak a lepedő, de a matrac is füstölni kezdett. Mint később megállapították, az esetet töltés közben az akkumulátor túlforrósodása okozta. Na használjuk a telefonunk ébresztőként, inkább vásároljunk egy olcsó, és ártalmatlan ébresztőórát. Soha ne aludjunk a telefonnal, minimum 1 méterre legyen az ágyunktól.

86_2

2. Alvási rendellenességeket okozhat

– a kutatók szerint az LCD-monitor felborítja a szervezetünkben a melatonin hormon termelődését. Ez a hormon többek közt felelős az álmosság és az alvási folyamat normális működéséért is. Ha este hosszú időn keresztül bámuljuk a mobilunk, a monitor által kibocsátott fény hatására felborul a hormonegyensúly. A szakemberek szerint legalább két órával lefekvés előtt ajánlott letenni a mobiltelefont a kezünkből.

3. Nagyon káros lehet az egészségünkre

– egy 2011-es kutatások szerint a mobiltelefon elősegítheti egyes daganatfajták kialakulásának esélyét. Ne használjuk túl sokat, ha hosszasan beszélünk, akkor használjunk fülhallgatót, és éjszaka úgy helyezzük el a szobában, hogy minél távolabb legyen a fejünktől.
Nincs hozzászólás

Írj választ