Ezért ne aludj soha egy ágyban az okostelefonoddal! Akár életveszélyes is lehet!

0
5383

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Ezért ne aludj soha az okostelefonoddal! Életveszélyes lehet!

telefon

A Pew Internet Project által készített felmérésből kiderült, hogy az emberek 44%-a az éjszakai alvás ideje alatt a párnája alatt, vagy az ágyban maga mellett tartja az okostelefonját. Ha te is így alszol, ezt a szokást azonnal felejtsd el, hihetetlenül egészségtelen, sőt akár nagyon veszélyes is lehet.

1. Akár ki is gyulladhat

– egy 13 éves kislány éjszaka arra ébredt, hogy kigyulladt a párna alá tett mobiltelefonja, és nem csak a lepedő, de a matrac is füstölni kezdett. Mint később megállapították, az esetet töltés közben az akkumulátor túlforrósodása okozta. Na használjuk a telefonunk ébresztőként, inkább vásároljunk egy olcsó, és ártalmatlan ébresztőórát. Soha ne aludjunk a telefonnal, minimum 1 méterre legyen az ágyunktól.

86_2

2. Alvási rendellenességeket okozhat

– a kutatók szerint az LCD-monitor felborítja a szervezetünkben a melatonin hormon termelődését. Ez a hormon többek közt felelős az álmosság és az alvási folyamat normális működéséért is. Ha este hosszú időn keresztül bámuljuk a mobilunk, a monitor által kibocsátott fény hatására felborul a hormonegyensúly. A szakemberek szerint legalább két órával lefekvés előtt ajánlott letenni a mobiltelefont a kezünkből.

3. Nagyon káros lehet az egészségünkre

– egy 2011-es kutatások szerint a mobiltelefon elősegítheti egyes daganatfajták kialakulásának esélyét. Ne használjuk túl sokat, ha hosszasan beszélünk, akkor használjunk fülhallgatót, és éjszaka úgy helyezzük el a szobában, hogy minél távolabb legyen a fejünktől.

MEGOSZTÁS


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!