Sokszor találkozol vele, amikor feltöröd a tojást és nem tudod mit csinálj vele, megedd vagy kidobd? Ezt jelentik a tojás sárgáján felbukkanó piros erecskék.
Olvasd el ezt is: 8 egészségtelen étel, amit a kardiológusok soha nem ennének meg – Azt is elárulják, miért!
Bevallom, én gyakran készítek rántottát, főleg reggelire, és számos alkalommal találkoztam már ezekkel a piros foltokkal erecskékkel. a jó hír, hogy nem kell aggódnod. A kis piros foltok, erek a tojás keletkezésekor jönnek létre a vérerek repedése által. Más szavakkal, ez egy természetes folyamat, nem kell tőle tartani.
A keletkezését befolyásolhatja a tyúk táplálkozása és életkora, de ez nincs semmilyen káros hatással arra az emberre, aki elfogyasztja. Az orvosok szerint nyugodtan megehetjük azokat a tojásokat, amelyek sárgájában ilyen kis piros erezeteket találunk. Ha mégis zavar, eltávolíthatod egy kés hegyével.
Honnan tudod, hogy milyen régi a tojás?
Egy könnyű teszttel eldöntheted, hogy milyen régi a tojás, csupán egy hideg vizes edényre van szükséged. Egy friss tojás mindig lemegy a vízzel töltött edény aljára, a régi tojás pedig mindig feljön a víz tetejére.
» Személyiségteszt: fontos dolgot árul el rólad az, ahogyan a hüvelykujjaidat tartod, amikor a kezeidet összefogod
» Hogyan figyelnek minket otthon: 10 eszköz, amelyen keresztül kémkedhetnek utánad!
» A nő kíváncsiságból vásárolt egy DNS-tesztet magának és az apjának, de az eredmény megrázó hatással volt a családra
» A buddhizmus szerint ezt a 10 dolgot a lehető leghamarabb törölnöd kellene az életedből!
Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a tojás nem megfelelő tárolása igen komoly veszélyeket rejt magában. Mindig válasszunk megfelelő tárolási helyet a tojásoknak, és ha lehet fogyasszuk frissen a tyúkok ajándékát.
A tojást akár szuperélemiszernek is nevezhetjük, fontos tápanyagokat rejt magában, A, B2, B5, B6, B12, D, E, K vitamint tartalmaz, ezek mellett van benne foszfor, szelén, kalcium és cink is. Omega 3 zsírsavat is tartalmaz, aminek jelentős szerepe van a gyulladások csökkentésében, csökkenti a szívbetegségek és ízületi gyulladások kialakulásának esélyét.