Fel szoktál ébredni éjszaka ebben az órában? Előfordul, hogy súlyos egészségügyi problémáid vannak

0
18567

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Minden éjszaka ugyanabban az órában szoktál felébredni, és kíváncsi vagy mi állhat ennek hátterében? Az alvászavarok mögött többféle ok is meghúzódhat. Járj utána!

Fel szoktál ébredni éjszaka ebben az órában? Előfordul, hogy súlyos egészségügyi problémáid vannak

A kínai orvostudomány szerint szervezetünknek van egy úgynevezett biológiai órája, amelynek segítségével megállapíthatjuk, melyek azok a szervi és lelki problémák, amelyek alvászavart okoznak, és amelyek miatt felébredünk az éjszaka közepén.

1. Nehezen alszol el 21:00 és 23:00 óra között

Ebben az időintervallumban a legaktívabbak a véredények. Ha nehezen tudunk elaludni ebben az órában, előfordulhat, hogy a szervezetünk védekező képességével, a mellékvesékkel, vagy a pajzsmiriggyel adódnak problémák. Az elalvást megnehezítő lelki okok mögött a pszichés zavarok, a stressz, vagy a saját személyünk iránti megszállottság állhat.

2. 23:00 és 1:00 óra között szoktál felébredni

Ebben az időszakban a legintenzívebb az epehólyag-működés. Ez a szervünk a napközben elfogyasztott zsírok feldolgozásáért felelős. Ha gyakran ébredsz meg ebben az időintervallumban, azt jelenti, több olyan ételt kellene beiktatnod az étrendedbe, amelyek egészséges zsírokat tartalmaznak. Lelki okok mögött a mások és önmagunk fölötti ítélkezés és kritizálás bújhat meg.

3. 1:00 és 3:00 óra között ébredsz fel

Ebben az órában a máj teljes erővel méregtelenít. Ha ilyenkor tapasztalunk alvási nehézségeket, azt jelenti túlterheljük szervezetünk anyagcsereközpontját. A súlyos egészségügyi problémák elkerülése érdekében, ideje lecsökkenteni az elfogyasztott alkoholmennyiséget, és alaposan átvizsgálni étkezési szokásainkat. A felgyülemlett düh, harag és önhibáztatás még jobban súlyosbítja a problémát.

4. 3:00 és 5:00 óra között ébredsz fel

Eljött a tüdő aktív ideje, oxigént halmoz fel, hogy felkészüljön az egész napi munkára. Ebben az időintervallumban gyakran érezhetjük szomorúnak és bánatosnak magunkat. Az ebben az órában tapasztalt alvászavarok depresszióra is utalhatnak. A gyógyulás érdekében táplálkozzunk egészségesebben és töltsünk több időt a friss levegőn.

5. 5:00 és 7:00 óra között ébredsz fel

Ekkor működik legaktívabban a vastagbél. Semmi szokatlan nincs abban, ha ilyenkor ébredünk fel, ugyanis előfordulhat, hogy szervezetünk meg szeretne szabadulni a méreganyagoktól. Ennek kiküszöbölésére fogyasszunk minél több folyadékot, főleg vizet. A lelki okok mögött a mindennapjaink során érzett kétségbeesés, vagy a fejlődés iránti sóvárgás állhat.

Most, hogy tisztában vagy mi okozza az alvászavart esetedben, a minőségibb és nyugodtabb pihenés érdekében már ma elkezdheted kiiktatni a problémát.

MEGOSZTÁS


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!