KezdőlapÉletmódEgészségGabonákból készült nyers kenyér az egészségünkért

Gabonákból készült nyers kenyér az egészségünkért

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A következő, házilag is könnyen elkészíthető kenyeret már ősidők óta ismerik és használják, különböző betegségek megelőzésére, enyhítésére. Elsősorban a remeték és természeti népek közismert eledele volt. Nem szükséges sütni, és teljes kiőrlésű, vagy apróra zúzott gabonákból készítették.

egeszseges-kenyer

A mi mindennapi kenyerünk nem éppen mondható egészségesnek, hiszen tele van tartósítószerrel, ízfokozókkal, aromákkal és számunkra ismeretlen adalékanyagokkal. A kenyér egészséges változata ez a gabonákból összeállított, természeti népek által kedvelt tápláló eledel. Különlegességének mondható az is, nem igényel sütést.

A gabonák és magok nem érintkeznek hővel, így a tápanyagok, vitaminok és enzimek teljes egészében megmaradnak a kenyérben. Segítségével szervezetünket teljes értékű, egészséges táplálékkal láthatjuk el.

Elkészítése nagyon egyszerű, az apóra zúzott gabonákat annyi vízzel keverjük el, hogy jól formázható pépes állagot kapjunk. Ne legyen se túl lágy, se túl kemény, ne morzsálódjon. A kapott masszát egy gyúródeszkára simítsuk el, kb. fél centi vastagságúra, majd hagyjuk, hogy a gabonaszemek a víz hatására megdagadjanak, és a kenyerünk megszilárduljon.

A masszát kb. 8 órán keresztül hagyjuk száradni. Ezután egy kés segítségével téglalap alakú szeleteket vághatunk a masszából, majd fogyaszthatjuk is. Egyszerre ne készítsünk túl nagy adagot, hogy mindig friss kenyeret együnk. A felhasználás ideje alatt a kenyeret tároljuk hűtőszekrényben.

Ez a kenyér egy igazi csodaeledel. Táplálja szervezetünket, egészséges és bármilyen diéta alapja lehet.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet