Ha ezt az olajat használod, könnyen megszabadulhatsz a diabéteszes neuropátia tüneteitől!

0
1087

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A magas vércukorszint károsítja a idegrostokat ellátó ereket, és az idegszövetek anyagcseréjét. Ebben az esetben diabéteszes neuropátia kialakulásáról beszélhetünk. Tünetei között említhető a végtagok zsibbadása, és az éjszakai szúró, elviselhetetlen fájdalom.

Ha ezt az olajat használod, könnyen megszabadulhatsz a diabéteszes neuropátia tüneteitől!

A cukorbetegek közel 10%-a szenved a diabéteszes neuropátia tüneteitől. Zsibbadás, hideg végtagok, tapintási nehézségek, bizsergés, erős égető érzés jellemzi a neuropátiás betegséget.

Erős izomgyengeség, és a reflexek romlása is megnehezítheti a beteg életét. Nappal még elviselhetőbbek, de éjszakára egyre inkább erősödnek a tünetek. Az alábbi természetes olaj használata nagy segítség lehet a neuropátiás betegek esetében. Egy 271 főből álló, 8 hétig tartó kutatás során a szakemberek arra a következtetésre jutottak, hogy a chili paprika nagy hatóerővel enyhíti a neuropátia tüneteit.

Így készíthetjük el otthon a chilis olajat!

Hozzávalók:

  • egy kisebb befőttes üveg,
  • 1 csésze olívaolaj,
  • ¼ csésze friss chili paprika.

Elkészítés: vágjuk apróra a paprikát, tegyük bele a befőttes üvegbe, majd töltsük fel az olívaolajjal. Csavarjuk rá a tetejét, majd hagyjuk állni 14 napon keresztül. Ezután szűrjük le a chilis olajat, és töltsük sötét üvegbe.

Naponta kétszer kenegessük a paprikás olajjal a fájdalmas testrészeket. 4-5 héten keresztül használjuk az olajat, majd tartsunk 4 hétig szünetet.

A cukorbetegség következtében kisebesedett lábra tilos alkalmazni ezt az olajat!

MEGOSZTÁS


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Írd be a neved