A tápióka eredeti mivoltában mitagadás igen csúnya, elsőre egészen biztosan nem gondolnánk vágyakozva a megkóstolására. Azonban érdemes közelebbről megismerkedni vele. A legtöbb nagyáruház vagy bioüzlet polcán már megtalálható, természetesen feldolgozott formájában.
A kasszáva nevű növény gyökeréből vonják ki (ez az ami kevésbé szép), de amire eljut hozzánk, már átalakul apró fehér gyöngyökké. Ki gondolná, hogy egy otromba gyökérből ennyi szépség alakulhat ki? A gyöngyöknek pedig megvan az a tulajdonsága, hogy nedvesség hatására megdagadnak, és besűrűsítik a folyadékot.
Olvasd el ezt is: 8 egészségtelen étel, amit a kardiológusok soha nem ennének meg – Azt is elárulják, miért!
Az eredetileg Dél-Amerikában őshonos növény nálunk leginkább a vegetáriánus és reform konyha nagy kedvence. De Thaiföldön is imádják, itt a kókusztej hozzáadásával készítenek pudingot belőle.
A tápióka egy gluténmentes, lisztérzékenyek számára is szabadon fogyasztható keményítőféleség. Kellemes állaga lesz, és a tápiókával készített pudingban pedig igazi élvezetet nyújtanak az apró gyöngyök. Az élvezet mellett pedig igazán hasznos, a pudingon kívül más ételek sűrűsítéséhez is használhatjuk.
Hogyan készül a gyümölcsös tápióka puding?
Próbáljuk ki, hiszen alig több mint tíz perc alatt elkészül, és nagyon finom.
» Személyiségteszt: fontos dolgot árul el rólad az, ahogyan a hüvelykujjaidat tartod, amikor a kezeidet összefogod
» Hogyan figyelnek minket otthon: 10 eszköz, amelyen keresztül kémkedhetnek utánad!
» A nő kíváncsiságból vásárolt egy DNS-tesztet magának és az apjának, de az eredmény megrázó hatással volt a családra
» A buddhizmus szerint ezt a 10 dolgot a lehető leghamarabb törölnöd kellene az életedből!
Hozzávalók:
- 100 gramm tápióka,
- 2,5 dl gyümölcslé,
- egy kevés bogyós gyümölcs vagy gyümölcspüré,
- 1 evőkanál természetes édesítőszer,
- méz.
Elkészítés: A tápiókát a többi hozzávalóval együtt folyamatos kevergetés közben puhára főzzük. Vigyázzunk, mint minden puding, egy idő után hamar kezd sűrüsödni. Tálaláskor adhatunk hozzá friss fűszerleveleket vagy fahéjt, reszelt citromhéjat, magvakat stb, de akár fagylalttal, tejszínhabbal is megkoronázhatjuk.