Hatalmas különbségek vannak az 1 hónapos és az 1 éves kapcsolatok között

0
10074

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Hol nevetségesebb, hol komolyabb, ezek a legnagyobb és legsúlyosabb különbségek egy frissen kialakult, 1 hónapos kapcsolat és egy már hosszabb, 1 éve tartó kapcsolat között. A harmadik különbség olyan gyakori, hogy óriási nevetésbe fogsz kezdeni, mikor meglátod.

Szeretjük a párunkat, nem tudunk nélküle meglenni, azonban mégis különbözőek vagyunk… Azt mondják, hogy az ellentétek vonzzák egymást, ezzel mi meg teljesen egyet is értünk.

Nos, azért mert annyira különbözőek vagyunk, kialakulhatnak kis konfliktusok, azonban annak érdekében, hogy ne forduljon ez elő, elég, ha kellőképpen kommunikálunk a párunkkal a problémáinkról, fájdalmainkról.

9 különbség férfiak és nők között

1. A férfiak szomorúbbak egy szakítás után, még ha nem is ismerik be. Több amerikai tudós által készített felmérésből is kiderült, hogy a fiatal férfiak többet szenvednek a szakítás során. Ellentétben a nőkkel, akiknek teljesebb kapcsolataik vannak a barátaikkal és családjaikkal.

2. A férfiak nem sírnak nyilvánosan, csakis a nők. A pszichológusok úgy vélik, hogy a férfiak szerint a nyilvános sírás törvényes sérülékenységre utal.

3. A nők többet beszélnek és gesztikulálnak. Egy átlagos napon, egy nő 8-tól 42.000 szót tud kimondani, míg egy férfi, 7-től 1.000 szóig.

4. Együttlét után, a nők azt szeretik, ha a párjuk megöleli őket és beszélget velük, míg a férfiak aludni szeretnek. A tanulmányok rámutattak, hogy a fáradság hatására álmosodnak el a férfiak, ugyanakkor azért is, mert az együttlét során prolaktin szabadul fel.

5. A férfiak szelektívebbek, ha az érzelmeik megosztásáról van szó, nem úgy, mint a nők, akik nem félnek megosztani érzéseiket másokkal. A nők beszédesebbek, és érzelgősebbek. Amíg a nők a szeretetre és biztonságra vágynak, addig a férfiak az elismerésre, elfogadásra.

6. Amikor egy férfi megpillant egy nőt, az első dolog, amire gondol, az az, hogy hogyan nézhet ki meztelenül. Amikor egy nő pillant meg egy férfit, az első gondolat az a kérdés körül forog, hogy vajon milyen személy lehet az adott férfi. Az viszont biztos, hogy a férfiak többet gondolnak az együttlétre, mint a nők. Egy férfi naponta 13 alkalommal gondol erre, míg egy nő csupán 5 alkalommal.

7. A férfiak nem figyelnek a helyes táplálkozásra. Minden órában esznek, éjjel és nappal, és nem számít nekik, hogy zsíros vagy sem az étel. Ellentétben a nőkkel, akik kiszámolják a napi kalória-bevitelt, illetve mindig elolvassák a címkék hátulját.

8. A különbség a férfiak és nők között, akkor szembeötlő, mikor kirándulásra pakolnak. A nők csomagja láthatóan nagyobb, mivel arra törekednek, hogy minden, amire szükség lehet, kéznél legyen. (körömvágó, fésű, kozmetikai dolgok, nedves zsebkendők, fogkefe stb.)

9. A nők jobban megjegyzik az emberek arcát, mint a férfiak. Erre a McMaster kanadai egyetem kutatói mutattak rá.

Save

MEGOSZTÁSHa nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!