Hipokrátész levese – tökéletes méregtelenítés az ünnepek utánra

0
3815

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Hipokrátész csoda-receptjét a híres orvos antik feljegyzéseiben fedezték fel, ma a gyógyítás számos szakterületein hasznosítják. A leves a szervezet intenzív méregtelenítésére, de a súlyos és krónikus betegségek kezelésére is alkalmazzák.

Fotó: Pixabay.com

Hipokrátész abból a célból fejlesztette ki ezt az ételt, hogy kézenfekvő és mindenki számára elérhető alapanyagokkal gyógyítsa például a csalánkiütést és az étel-allergiákat. Már egy 4–5 napos leveskúra után a betegeknél jelentős javulás jelentkezett. Az orvos feljegyzései alapján, a kúra valamennyi betegség esetén ajánlott, hisz a gyógyulás első számú feltétele a szervezet alapos méregtelenítése.

Hipokrátész levesét a mai orvoslásban a műtéten frissen átesett betegnél, a rákos, szív-, vese-, tüdő- és májbetegségeknél, valamint a krónikus bántalmaknál is sikeresen alkalmazzák. A kúrával, illetve a kúra után az élelmek fokozatos visszavezetésével az étrendbe, könnyen kiszúrhatóak az allergén alapanyagok.

Hogyan készítsd el Hipokrátész csoda-levesét? A válasz roppant egyszerű, de mindenek előtt tudnod kell néhány apró titokról: forrásvíz vagy oligoásványokat tartalmazó ivóvíz kell hozzá, lassú tűznél főzendő, a zöldségeket héjastól rakd bele, a héj ugyanis fontos tápanyagokat tartalmaz, ezért bűn lenne eldobni, utolsó sorban pedig fontos, hogy az alapanyagok bió forrásból származzanak.

Hozzávalók:

  • 1 bögre jól megmosott sárgarépa apróra vágva,
  • 1 csésze hámozatlan zellergyökér apróra vágva,
  • 1 fél csésze petrezselyemgyökér felaprózva,
  • 1 bögre póréhagyma, másfél liter víz.

Hipokrátész levesét több terapeuta is továbbgondolta, köztük Max Gerson, aki a Hatékony gyógymód a rák és egyéb súlyos betegségek kezelésére című könyvében a következő változatot tette közzé: 1 zeller, 2 póréhagyma, 1 kg burgonya, 1 kg paradicsom, 1 petrezselyemgyökér, 2 hagyma, 2–3 gerezd fokhagyma, 1 kötés petrezselyemzöld.

Mindkét recept ízletes, gazdag és egészséges levest eredményez, kiváló hatékonysággal. Szóval érdemes kipróbálni!

MEGOSZTÁS


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!