A bőrünkön keresztül az izzadás által nagyon sok méreganyagtól megszabadulhatunk. A verejtékmirigyek nagyon fontos szerepet játszanak az egészségünk megőrzése szempontjából.
Olvasd el ezt is: 8 egészségtelen étel, amit a kardiológusok soha nem ennének meg – Azt is elárulják, miért!
A verejték többek közt vizet, nátrium-kloridot, karbamidot, és húgysavat tartalmaz. Az izzadás nem csak a méreganyagoktól szabadít meg, hanem segít megőrizni a testünk optimális hőmérsékletét is.
Naponta megközelítőleg 800 ml verejték távozik a bőrünkön keresztül, de egy magasabb láz esetén akár 2-3 literre is emelkedhet ez a mennyiség. Minél több méreganyag található a verejtékben, annál erőteljesebb szagú. Ha a méreganyagok mennyisége meghalad egy bizonyos szintet, akár bőrirritáció, ekcéma is kialakulhat.
Az alábbiakban olyan gyógynövényeket mutatunk, melyek elősegíti a méreganyagok hatékonyabb távozását a verejtéken keresztül.
» Személyiségteszt: fontos dolgot árul el rólad az, ahogyan a hüvelykujjaidat tartod, amikor a kezeidet összefogod
» Hogyan figyelnek minket otthon: 10 eszköz, amelyen keresztül kémkedhetnek utánad!
» A nő kíváncsiságból vásárolt egy DNS-tesztet magának és az apjának, de az eredmény megrázó hatással volt a családra
» A buddhizmus szerint ezt a 10 dolgot a lehető leghamarabb törölnöd kellene az életedből!
1. Papsajt – izzasztó, vizelethajtó, és hashajtó hatása van.
- 40 gramm gyökeret forraljunk fel 1 liter vízben, hagyjuk állni tíz percet, szűrjük le. A keletkezett főzetet a nap folyamán, beosztva kortyolgassuk el.
2. Borágó – vizelethajtó, izzasztó, gyulladáscsökkentő hatású.
Egy evőkanál virágot főzzünk fel 200 ml vízben. Naponta két csészével igyunk meg a főzetből.
3. Kamilla
- 5-10 virágot forraljunk fel egy nagy csésze vízben, hagyjuk állni 10 percig, majd szűrjük le. Naponta 2-3 csésze kamillateát megihatunk.
4. Bodza
- egy teáskanál virágot főzzünk fel egy csésze forrásban levő vízben, hagyjuk tíz percig állni, majd szűrjük le. Naponta 2 csészényi mennyiséget fogyasszunk el.
5. Citromfű
- egy csészényi vízhez adjunk egy teáskanál citromfüvet, főzzük 2-3 percig, majd szűrjük le. A citromfű sokkal aromásabb, ha kissé kihűlve fogyasztjuk.