5 ok, amiért a nárcisztikus személyek képtelenek meghitt és őszinte kapcsolat kialakítására!

0
3247

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Az a személy, aki nárcisztikus személyiségzavarban szenved, egy énközpontú, önszerető ember, aki ritkán, vagy egyáltalán nem veszi számba más emberek érzéseit. Ebből kifolyólag ezek az emberek arrogánsnak tűnnek, akik mindig megpróbálják befolyásolni társaikat és igyekeznek a figyelem középpontjában maradni.

5 ok, amiért a nárcisztikus személyek képtelenek meghitt és őszinte kapcsolat kialakítására!

Egy nárcisztikus személy felsőbbrendűnek érzi magát, éppen emiatt nagyon nehéz vele szót érteni. A szakemberek szerint egy ilyen ember nem képes és nem is tud meghitt, őszinte kapcsolatot kialakítani, mégpedig a következő 5 okból kifolyólag.

1. Nem bízik senkiben

Egy őszinte, intim kapcsolatban két ember szíve megnyílik, és sebezhetővé válik. És ha sebezhetővé válik, akkor az kölcsönöz bizalmat feltételez. A nárcisztikus ember a bizalom fogalmát nem ismeri. Ezek az emberek intelligensek, és tisztában vannak azzal, hogy nem lehet megbízni bennük, így ők sem bíznak meg másokban.

2. Mindig mást hibáztatnak

Ahhoz, hogy ezek az emberek meg tudják őrizni dominanciájukat, minden ballépésükért valaki mást fognak hibáztatni. Egyszerűen ezzel igazolják azt, hogy ők mindig mindenben tökéletesek, nem hibáznak semmiben. És nem szabad elfelejteni azt sem, hogy egy nárcisztikus személy valamit és nem valakit akar megszerezni.

3. Olykor a zaklatástól, agressziótól sem rettennek vissza

Az amerikai Kent Egyetemen végzett kutatásból az derült ki, hogy a hatalommal rendelkező erős nők többsége nárcisztikus személyiségjegyeket hordoz, a nárcisztikus férfiak egy része pedig gyakran erőszakos, legyen az lelki, verbális vagy fizikális jellegű.

4. A szókincsükben nincs olyan szó, hogy “mi”

A nárcisztikus emberek nem empatikusak, mindenben az ő érdeküket nézik, és csak az “én” szót ismerik. Több pszichológiai tanulmány rámutat arra, hogy ezek az emberek egyszerűen nem törődnek másokkal.

5. Maga a pokol, ha egy ilyen emberrel kerülsz kapcsolatba

Ha a párkapcsolat elején minden tökéletesnek is tűnik, ez csak látszat, később lehull a lepel, és rájössz, hogy egy ilyen emberrel nem egyszerű az élet, úgy fogod érezni magad mellette, mint aki semmire sem képes. Ezért erőt kell venned magadon, és ha szereted is, de vess véget a kapcsolatnak.

MEGOSZTÁS


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!