Te is szoktál éjszakára vizet készíteni az ágyad mellé? Többé ne tedd!

2
17933

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Ha éjszaka arra ébredünk, hogy szomjasak vagyunk, persze sokkal kényelmesebb, ha csak egy karnyújtásnyira van tőlünk egy pohár víz. Azonban ennek számos veszélyes következménye is lehet.

viz-ejjeliszekrenyen

Inkább kelljünk fel, ha szomjasak vagyunk, mint hogy az éjjeliszekrényre készített vízből igyunk. A pohárban levő víz íze, és összetétele is teljes mértékben megváltozik, ezért jobb, mindig frissen tölteni, ha megszomjazunk.

Azon túl, hogy íztelen lesz, nagy mennyiségű por és szennyeződés gyűlik össze a pohárban. A pohárban levő víz elnyeli a levegő széndioxid tartalmának egy részét, majd ezt szénsavvá alakul át, és megváltoztatja a víz kémiai összetételét. Ezzel együtt nem csak a víz íze, hanem pH-értéke is átalakul.

Ezt már olvastad? Eddig ezt soha nem tudtam. Mikor kell VIZET inni!

Ezek után kétszer meggondoljuk, hogy kitöltsük-e lefekvés előtt a pohárba a vizet, vagy inkább frissen igyunk. Az is egy jó megoldás lehet, ha egy tiszta üvegbe töltjük a vizet, és azt állítjuk az ágy mellé becsavarva a tetejét.

MEGOSZTÁS


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Milyen sokan örülnének, ha ilyen vizet ihatnának, mi meg keressük a semmit, csak, hogy írjunk már valamit, feleslegesen.

  2. ….mndig megy a riogatás…..és a régi gémeskutak vize amiben harminc béka lubickolt? Nagyanyáink megis 100 évig itták….

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Írd be a neved