Te is szoktál éjszakára vizet készíteni az ágyad mellé? Többé ne tedd!

Te is szoktál éjszakára vizet készíteni az ágyad mellé? Többé ne tedd!

Ha éjszaka arra ébredünk, hogy szomjasak vagyunk, persze sokkal kényelmesebb, ha csak egy karnyújtásnyira van tőlünk egy pohár víz. Azonban ennek számos veszélyes következménye is lehet.

viz-ejjeliszekrenyen

Inkább kelljünk fel, ha szomjasak vagyunk, mint hogy az éjjeliszekrényre készített vízből igyunk. A pohárban levő víz íze, és összetétele is teljes mértékben megváltozik, ezért jobb, mindig frissen tölteni, ha megszomjazunk.

Azon túl, hogy íztelen lesz, nagy mennyiségű por és szennyeződés gyűlik össze a pohárban. A pohárban levő víz elnyeli a levegő széndioxid tartalmának egy részét, majd ezt szénsavvá alakul át, és megváltoztatja a víz kémiai összetételét. Ezzel együtt nem csak a víz íze, hanem pH-értéke is átalakul.

Ezt már olvastad? Eddig ezt soha nem tudtam. Mikor kell VIZET inni!

Ezek után kétszer meggondoljuk, hogy kitöltsük-e lefekvés előtt a pohárba a vizet, vagy inkább frissen igyunk. Az is egy jó megoldás lehet, ha egy tiszta üvegbe töltjük a vizet, és azt állítjuk az ágy mellé becsavarva a tetejét.
2 Hozzászólás

  1. Milyen sokan örülnének, ha ilyen vizet ihatnának, mi meg keressük a semmit, csak, hogy írjunk már valamit, feleslegesen.

  2. ….mndig megy a riogatás…..és a régi gémeskutak vize amiben harminc béka lubickolt? Nagyanyáink megis 100 évig itták….

Írj választ