Titkok Jamie Oliver konyhájából: így készíts percek alatt finom halat és hogy mentsd meg az ételt, mibe túl sok sót tettél

0
1758

A híres brit séf, Jamie Oliver könyveiben és televíziós műsoraiban rengeteg jótanácsot ad a háziasszonyoknak, amivel nemcsak könnyebb lesz a főzés, de élvezetesebb és ízesebb is.

Titkok Jamie Oliver konyhájából: így készíts percek alatt finom halat és hogy mentsd meg az ételt, mibe túl sok sót tettél

Most egy új trükkel érkezük, mégpedig Jamie Olivertől. A száraz kenyér ismét puha és ízletes lehet, ha egy papírtasakba rakjuk és mellé beteszünk ez friss zellert.

Megtörténik, hogy a levesek vagy szószok túl olajosak vagy zsírosak lesznek, de erre is van megoldása a brit szakácsnak. Egy kis trükkel zsírtalanítani lehet az ételeket. Tégy egy jégkockát a levesbe/szószba, meglátod, hogy magához vonzza majd a zsiradékot, egy kanállal vagy spatulával pedig könnyen ki tudod majd venni.

De az sem kellemes, ha elsózod az ételt. Ebben az esetben is van megoldás, tegyél az ételbe egy meghámozott krumplit és főzd 20 percig. A krumpli magába szívja a sót. A tej sokkal tovább eláll, ha egy csipet szót teszel bele.

Jamie szerint a hal, mint például a lazac, tökéletesen elkészül grillen, ha legalább 4 és fél percig sütjük a bőrös felén, majd megfordítjuk és még 3 percig sütjük, ahogy azt a sztárszakács is megmutatja ebben a videóban.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Írd be a neved