KezdőlapHírekTesti sértéssel vádolják a sztratoszféraugró Felix Baumgartnert

Testi sértéssel vádolják a sztratoszféraugró Felix Baumgartnert

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Néhány héttel sikeres sztratoszféraugrása után bírósági tárgyalásra hivatalos Felix Baumgartner. Az extrémsportolót testi sértéssel vádolják, az ügyet a jövő héten tárgyalják másodfokon.

A salzburgi ügyészség szerdai közlése szerint az extrémsportolót áprilisban első fokon ezerötszáz euró pénzbírságra ítélték testi sértés miatt egy 2010-es feljelentés alapján. Baumgartner ártatlannak vallja magát, és fellebbezett az ítélet ellen. A másodfokú tárgyalást jövő kedden tartják Salzburgban.

A vád szerint Baumgartner 2010-ben a salzburgi autópályán egy dugóban verekedésbe keveredett. Egy személyautó sofőrje és egy görög teherautó-sofőr összeszólalkozott a veszteglő forgalomban, és Baumgartner a személyautó vezetőjének pártján beavatkozott a veszekedésbe. A kamionsofőr meglökte őt, mire a vád szerint a sportoló megütötte a sofőrt.
Felix Baumgartnernek nem kell személyesen megjelennie a tárgyaláson.

A 42 éves, osztrák születésű repülőgép-pilóta és extrémsportoló októberben egy különleges, ballonnal a magasba emelt kapszulából kiugorva elsőként lépte át szabadesésben a hangsebességet. Harminckilenc kilométer magasból végrehajtott ugrásával egyben felállította a leghosszabb szabadesés és a legmagasabb emberes ballonos repülés világrekordját is.

Forrás: MTI

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet