11 praktikus ötlet, hogy gyorsabban kész legyünk a karácsonyi házimunkával!

0
1238

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Van, akinek még hátra van a nagytakarítás, és azt sem tudja, hogy hol áll a feje. Nagyon kellemetlen érzés az, amikor az ember kapkod az utolsó percben, és közben még a lelkiismeret-furdalás is mardossa. Ne stresszeljünk, ne görcsöljük, csak szép nyugodtan. Amit meg kell tennünk, arra egészen biztosan jut időnk.

Az alábbiakban olyan praktikákat mutatunk melyek segítségével gyorsabban elvégezhetjük a háztartási munkákat!

1. Ne szégyelljünk segítséget kérni. Egy évben legalább egyszer megfizethetünk egy takarítócéget, hogy a legfontosabb dolgokat, mint például ablakpucolás vagy szőnyegtisztítás, elvégezze helyettünk. Amíg ők takarítanak, mi kipihenhetjük magunk, így nem leszünk stresszesek, nyűgösek karácsony estéjén.

2. Ne vásároljunk ezerféle tisztítószert. Szerezzünk be egy hatékony, erős tisztítót, húzzunk fel egy gumikesztyűt, és indulhat a takarítás.

3. Ha nem akarunk az égett olajszagban fürdeni, szerezzünk be sütőzsákot, és készítsük el a sütőben az ételeket. Hamarabb elkészül az étel, és nem is fog odaégni.

4. Ha mégis az olajban sütést választjuk, borítsuk be a kályhát alumínium fóliával. Így legalább nem lesz piszkos a felülete, és amikor végeztünk, egyszerűen csak levesszük a fóliát, és eldobjuk.

5. A kályha körül nedvesítsük be kissé a falat, és tapasszunk rá fóliát, vagy nejlonzacskót. Ez meg fogja akadályozni, hogy sütés, főzés közben a falaink pecsétesek legyenek.

6. Dobjunk ki a lakásból 10 feleslegessé vált dolgot, másnap megint 10-et, harmadik nap megint 10-et. Így úszhatjuk meg, hogy év végére belefulladjunk a lomtalanításba, és a takarításba.

7. A zöldségeket soha ne a kagylóba hámozzuk, hanem egy tálba, vagy újságpapírra. Így egyszerűen csak bedobjuk a szemétbe a héjat, és nem kell még a kagyló kisúrolásával is foglalkoznunk.

8. A macskát, kutyát időnként vigyük el kisállat kozmetikushoz. Ha szakszerűen megigazítja a bundáját, akkor sokkal kevesebb szőr fog lehullani a lakásban.

9. Időt spórolhatunk azzal is például, ha nem vasaljuk ki a farmereket, és az ágyneműt. Furcsának tűnhet az ötlet, de nem sok haszna van annak, hogy a farmereket vasalgassuk.

10. Ha egy kevés ruhaöblítőbe áztatjuk a portörlő rongyot, akkor a munkálatok közben sokkal kevesebb por fog felszállni a levegőbe. Több marad a rongyban, és nem rakodik vissza a bútorok felületére.

11. Ha elegendő időnk van rá, hagyjuk a gyerekeknek is, hogy takarítsanak. Csak így fogják megérteni a házimunka fontosságát.

MEGOSZTÁS


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!