Csekkold a vizuális intelligenciád az alábbi tesztekkel! Nem soknak sikerül ezeket megoldani.

0
4432

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Mennyire alaposan tudod megfigyelni azt, ami körülötted zajlik? A művészettörténész, Amy Herman jókora gyűjteményt állított össze tesztekből, melyek az előbbi kérdés megválaszolására ösztönzik az embereket úgy, hogy különböző feladatok elé állítják őket: például leírni egy festményt, vagy részletbemenően összehasonlítani két műalkotást.

Csekkold a vizuális intelligenciád az alábbi tesztekkel! Nem soknak sikerül ezeket megoldani.

Akkor startra fel! Próbáld ki magad! Fedezd fel a képességeidet!

1. Teszteld a vizuális intelligenciád – mit látsz az alábbi képeken? Vagy, ami még fontosabb, mit nem látsz?

A vizuális intelligencia azt jelenti, hogy többet látsz annál, mint amit feldolgozol. Hogy arra gondolsz, amit látsz, átvéve az információt és a hasznos dolgokat ahhoz, hogy céltudatosan élj, és hatékonyabb munkát végezz. A lényeg a tesztben az, hogy miként tudsz leírni egy számodra ismeretlen témában elhangzott információt, hogy mennyire figyelsz oda arra, amit hallasz, és hogyan vagy képes megjegyezni/visszaadni a kapott adatokat.

Közületek ki látta a kandallóból előjövő vonatot? Hát a gőzt és a füstöt? Esetleg a falon a faburkolatot, a kandallón a gyertyatartókat? Illetve azt, hogy egyikben sem volt gyertya? Ez a kérdéssorozat egy rendkívül fontos elvet illusztrál, amit a sürgősségi ellátásban is alkalmaznak: a negatív vonatkoztatást. Ez azt jelenti, hogy arról beszélsz, ami nem létezik, az alapján, ami létezik. A példánknál maradva, bár van vonat a képen, sín egy szál se, és tűz sincs a kandallóban. Az orvosi alkalmazásban pedig, ha köztudott, hogy a tüdőgyulladásnak három alapvető tünete van, de a páciensnél csak kettő ismerhető fel, a harmadik hiányában a beteg nem tüdőgyulladásos.

2. Teszteld a színfelismerő képességed – mennyire vagy képes megkülönböztetni egyazon szín két különböző árnyalatát egymástól?

Ennek a tesztnek KukuKube a címe, és talán már összefutottál vele a világhálón. 8 szinten kell átjutnod ahhoz, hogy megkapd a végső eredményt. A lényeg a gyorsaság, hisz időhöz vagy kötve. Másrészt pedig, ahogy haladsz előre, úgy a szintek is egyre nehezebbé válnak.

3. Teszteld az intelligenciád – próbáld meg megoldani az alábbi intelligenciatesztet. A videó futótűzként terjedt a világhálón, és az őrületbe kergette a netezőket. Neked sikerül rájönnöd, milyen szabály áll az alábbi számítások mögött? A teszt rendkívül népszerű lett, a közösségi hálókon több mint 3 milliószor osztották meg. A szakemberek szerint aki képes megoldani a feladatot, az könnyen alkalmazkodik az új szituációkhoz.

Jó kis önismereti próbatétel, nem igaz?

MEGOSZTÁS


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!