Első látásra banális zöld övezetnek tűnik, de nézd csak végig a videót! Igazi Paradicsom…

0
2479

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Északi állam lévén, Kanada általában a fagyos, hibernáló tájairól híres. De amikor beköszönt a tavasz, és mindent a hatalmába kerít, az ország botanikus kertjei életre kelnek…

Első látásra banális zöld övezetnek tűnik, de nézd csak végig a videót! Igazi Paradicsom...

Tavasszal még mindig hideg van, ám a kanadai botanikus kertekben már bimbózik az élet. A helybéliek szívesen töltik el a szabadidejüket azzal, hogy az itt virágzó növények illatával és pompájával töltődnek fel. Kilátogatnak ezekre a helyekre, hogy beszívják a rózsák illatát, hogy megcsodálják a levelek üde zöldjét, és az emlékezetükbe zárják a virágok tarkaságát, melyek itt körülveszik őket.

Kanadában rengeteg ilyen park van, mely csodálatos tájaival valóságos földi paradicsomként csalogatja magához a természet kedvelőit. Itt található például a Montreali Botanikus Kert, a Butchart-kertek, a Niagara Parks botanikus kert és a Jardins de Métis. Szépségük páratlan, és mindig lebilincselő. Az alábbi videó a Butchart-kertekben készült, és hűen tükrözi mindazt, amiről beszélünk.

A tavasz hamarabb köszönt be a Vancouver-szigeten, mint Kanada más vidékein. Talán ezért is oly gyönyörű, ahogy a természet itt új életre kel. A Butchart-kertek világszerte híresek a szépségükről, és kanadaiak is rendkívül büszkék rájuk. Emiatt 2004-ben, a parkok 100 éves évfordulója alkalmából, nemzeti kincsnek nyilvánították őket.
A kerteket Robert Pim Butchart mérnök kezdeményezésére hozták létre, és a bolygó legszebb növényeinek adnak otthont. Olyan, akár a mesékben! A trópusi növényzetet apró szökőkutak, kerti bútorok, színes virágok és különféle fűfélék tarkítják, mennyei illatot árasztva.

Hát nem csodálatos?

MEGOSZTÁSHa nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!