Miért ne melegítsd újra a gombát?
Olvasd el ezt is: 8 egészségtelen étel, amit a kardiológusok soha nem ennének meg – Azt is elárulják, miért!
Manapság a legtöbben hétvégén főznek a következő hétre, azonban a szakértők szerint érdemes odafigyelni, mit főzünk ilyenkor, hiszen egyes ételek mérgezők lehetnek ha újramelegítjük őket.
Ezek közé az ételek közé tartozik a gomba és a krumpli is, mivel ezek az ételek, mérgezőkké válhatnak a felmelegítés által. Természetesen nem az egyszeri vagy kétszeri felmelegítéstől kell tartani, de ha már negyedszer, ötödször melegíted fel ugyan azt az ételt jobb ha újat készítesz!
Emellett tudnunk kell, hogy a spenótot sem a legjobb ötlet felmelegíteni, hiszen a kutatók kimutatták, ha több alkalommal felmelegítjük, rákkeltő hatása lehet. A benne rejlő nitrát, felmelegítés során átalakul nitritté, ami a szervezet számára nagyon káros lehet.
» Személyiségteszt: fontos dolgot árul el rólad az, ahogyan a hüvelykujjaidat tartod, amikor a kezeidet összefogod
» Hogyan figyelnek minket otthon: 10 eszköz, amelyen keresztül kémkedhetnek utánad!
» A nő kíváncsiságból vásárolt egy DNS-tesztet magának és az apjának, de az eredmény megrázó hatással volt a családra
» A buddhizmus szerint ezt a 10 dolgot a lehető leghamarabb törölnöd kellene az életedből!
Ezt már olvastad? Ezt kell tudnod a szupermarketben kapható csiperke gombáról
A vöröscékla fogyasztása sem ajánlott felmelegítés után, hiszen ennek is rákkeltő hatása van. Javasoltabb nyersen fogyasztani, saláta formájában olívaolajjal, olívabogyóval és citrommal.