Ezt ne tedd soha étteremben. Illemtan, amit mindig be kell tartanod

0
4749

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

etterem

A illemszabályok az idők során sokat változtak, de legyünk bármennyire engedékenyek van pár olyan illemszabály, amit mégis be kell tartani ha étterembe megyünk.

Helyezd a szalvétát a térdeidre. Mindig. Ne hanyagold el, mert azért van, hogy könnyebbé tegye az életed. Miután befejezted az étkezést tedd a tányérod mellé. Soha ne a székre.

Ne könyökölj az asztalon, még akkor sem ha kényelmesnek érzed. Tartsd a kezeid az öledbe, ha nem tudsz mit kezdeni vele. – Azt hiszem ezt szegjük meg a leggyakrabban.

Ne beszélj teli szájjal. Bármit is akarsz mondani, az várhat ha épp egy falatot rágsz. Ugyanakkor az is elvárt szabály, hogy csukott szájjal egyél, és ne csámcsogva.

Ne beszélj túl hangosan. Asztalnál illik nyugodt, kellemes beszélgetést folytatni. Ne hozz szóba olyan témát ami felborzolhatja a kedélyeket, esetleg haragot vált ki a másikból.

Ne fújd ki az orrod asztalnál. Ha nem tudod visszafogni magad, akkor kérj elnézést és menj ki a mosdóba.

Kapcsold ki, vagy halkítsd le a telefonod. Semmi esetre se tedd ki az asztalra és ne nyomkodd a billentyűzetét. Tudjuk, hogy divatban van ez manapság, de próbáld visszafogni magad. Örülj az ételnek és barátaid társaságának. Ha beszélned kell telefonon, vonulj félre. – Ennek ma fénykorát éljük.

Mielőtt kimennél a mosdóba kérj elnézést. Soha ne mond, hogy WC-re mész.

Ne lökd el a tányért magad elől. Hagyd magad előtt és várd meg, amíg a pincér elviszi.

MEGOSZTÁS


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!