Ezzel az egyszerű trükkel könnyen megszabadulhatunk a törölközők penészes szagától!

0
1976

Vannak olyan törölközők, melyeket hiába mosunk 90 fokon, úgy, ahogy az elő van írva, mégis, az első használat után dohos, penészszaguk lesz megint. Természetesen ilyenkor az első gondolatunk, hogy a szemétbe velük. Mielőtt kidobnánk őket, próbáljuk ki az alábbi praktikát.

Fotó: Pixabay.com

Az állott, penészszag attól is keletkezhet, ha a ruhát egész éjszakára a mosógépben felejtjük. Reggel, még ha újramossuk is, nehezen szabadulunk meg a kellemetlen szagtól.

Az alábbi praktika gyors, és hatékony. Próbáljuk ki, hogy törölközőink újra tiszták, és illatosak legyenek. A dohos szagú törölköző ugyanis nem csak kellemetlen, hanem nagyon egészségtelen is.

Nézzük, mit kell tennünk!

Szerezzünk be 1 csésze ecetet, és ½ csésze szódabikarbónát.

Tegyük be a kelletlen szagú ruhákat, és törölközőket a mosógépbe, majd töltsük fel a tartályt forróvízzel. A legjobb, ha a vizet jól felfőzzük, és úgy töltjük a gépbe. Adjuk hozzá az ecetet, és indítsuk el a gépet egy normál programon. A vége felé a mosószeres fiókon keresztül öntsünk a gépbe még egy adag felforralt vizet, és töltsük bele a szódabikarbónát is. A mosás kb. 2 óra hosszat tartson, magas hőfokon.

Mikor végzett a gép, vegyük ki a ruhákat, és szárítsuk meg a törölközőket alaposan, magas hőfokon. Ha elsőre nem lett száz százalékos az eredmény, ismételjük meg még egyszer a műveletet.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Írd be a neved