Ezzel a környezetbarát módszerrel örökre kiűzheted a penészt a lakásodból!

1
4297

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Amikor a penész felbukkan a lakásban, azonnal megkondulnak a vészharangok. A problémát ugyanis rögtön orvosolni kell, egyébként súlyos következményei lehetnek az egészségre nézve. A megoldások listája végtelen – rajtad áll, hogy melyiket veszed igénybe. Azonban ha természetes eredetű, kémiai vegyületektől mentes penészirtót szeretnél, alkalmazd az alábbi trükköt.

penesz

Nem kell beszerezned mást, mint teafa olajat. A többi kelléket pedig megtalálod otthon: súrolószivacsot, tiszta törlőkendőt és takarításhoz használt fogkefét vagy körömkefét.

Az első lépés a penész kiirtásához valójában a kialakulásának a megelőzése. Érdemes lesz rájönnöd, mi okozza a penészedést a lakásban, és szüntesd meg a forrását. Szellőztesd ki mindig jól a helyiségeket, ha ez nem lehetséges, akkor néhány órára üzemelj be egy ventilátort, és annak segítségével mozgasd meg a levegőt.

Második lépésként, keverj el 2 teáskanál teafa olajat 2 csésze vízzel, majd töltsd az egyveleget egy szórófejjel ellátott palackba.

Spricceld az oldatot az érintett falfelületre, és 1 órán át hagyd hatni. Ezt követően, a szivacs vagy kefe segítségével sikáld le a penészt, és töröld át a felületet egy tiszta kendővel. Kész is van. Higiénikus és természetes!

https://www.youtube.com/watch?v=5ceU-f8b1S4

MEGOSZTÁS


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

1 hozzászólás

  1. Vagy ott van a CSATORNA, NINCS SZIGETELVE
    (nem is fogja a ház !!), veri az ESŐ folyamatosan.
    Tehát: nem elég a szellőztetés (bár hasznos,de
    vizes falhoz nem elég, szárítás is csak az újabb
    esőig ér vmit).

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Írd be a neved