Ha imádod az almát, és gyakran vágod szeletekre is, akkor biztosan ismerős az alábbi kép, mikor pár perc után az almaszeletek be kezdenek barnulni.
Olvasd el ezt is: 8 egészségtelen étel, amit a kardiológusok soha nem ennének meg – Azt is elárulják, miért!
Ez még nem azt jelenti, hogy nem lehetne megenni az almákat, ez inkább esztétikai probléma, de igaz, hogy egy óra múlva már nem lesz annyira friss, élvezhető a gyümölcs sem.
De sebaj, van megoldás!
Mégpedig egy hosszantartó megoldás, amivel akár több óráig is megőrizhetők az almaszeletek frissessége.
» Személyiségteszt: fontos dolgot árul el rólad az, ahogyan a hüvelykujjaidat tartod, amikor a kezeidet összefogod
» Hogyan figyelnek minket otthon: 10 eszköz, amelyen keresztül kémkedhetnek utánad!
» A nő kíváncsiságból vásárolt egy DNS-tesztet magának és az apjának, de az eredmény megrázó hatással volt a családra
» A buddhizmus szerint ezt a 10 dolgot a lehető leghamarabb törölnöd kellene az életedből!
Lássuk a lépéseket!
Egy edényt tölts meg annyi bögre hideg vízzel, amennyi elegendő ahhoz, hogy megteljen az edény. Ennek függvényébe megtudod, hogy hány bögre vízre lesz szükséges, így minden bögre vízhez keverj hozzá ½ teáskanál sót.
Helyezd bele a szeleteket a sós vízbe, 10 percre.
Ha nem eszed meg azonnal az almaszeleteket, akkor tedd bele egy légmentesen záródó tasakba.
Ha később akarod megenni az almát, akkor vedd elő a tasakból, öblítsd le vízzel, hogy ne érezd a sós ízt, és máris indulhat a nasi.
A módszer azért működik, mert a sós víz megakadályozza az oxidációs folyamatot, így az almaszeletek ne barnulnak meg.