Így szigetelhetjük gyorsan, és hatékonyan a kádat!

0
5437

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A használat miatt a fürdőszobában annyira kiázhat a kád melletti szigetelés, hogy befolyhat a fal mellett a víz. Hogy megakadályozzuk a penészedést, jó, ha gyorsan teszünk ellene valamit.

Így szigetelhetjük gyorsan, és hatékonyan a kádat!

Az alábbiakban gyors, és hatékony szigetelési tippeket láthatunk!

1. Gitt

– ez a leggyorsabb, és leghatékonyabb megoldás abban az esetben, ha nem túl nagy a rés a kád, és a fal között. A gitt azért is hatékony, mivel összetételének köszönhetően megakadályozza a penészgombák szaporodását. Száraz, és tiszta felületre kell felragasztani. Ha nem bízunk a ragasztószalagban, akkor még tehetünk egy kevés plusz ragasztót alá.

2. Szilikon tömítőanyag

– ezt a legkisebb rések esetében használjuk. A megfelelő hatás érdekében tisztítsuk meg, és töröljük szárazra a rést. Ne felejtsünk el szellőztetni a szilikon alkalmazása után, mivel toxikus anyagokat is tartalmaz.

3. Szigetelő hab

– ez a legegyszerűbb szigetelési módszer. Tisztítsuk meg, és szárítsuk ki a rést, majd fújjuk be a habot. Egyszerre ne tegyünk túl nagy mennyiséget, mivel meg fog duzzadni, ha megkötött. Vízálló habot válasszunk.

4. Cement

– a nagyobb rések, lyukak esetében ideális tömítőanyag lehet. Tisztítsuk meg a felületet, de nem kell megszárítani. Miután egyenletesen felvittük a cementet, várjunk, míg megszárad. Ezután borítsuk csempével, vagy más fedőanyaggal a lecementezett részt.

5. Kerámia tömítő

– a legesztétikusabb megoldás, egy speciális ragasztóval kell felvinni a keletkezett rés felületére. Jól fed, és nem keletkezik kirívó borítás.

MEGOSZTÁS


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!