Így tisztíthatod meg hatékonyan az odaégett fazekakat, a háziasszonyok kedvenc trükkjével!

0
2442

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Egy trükk minden háziasszonynak! Így tisztíthatod meg hatékonyan az odaégett fazekakat!

Így tisztíthatod meg hatékonyan az odaégett fazekakat, a háziasszonyok kedvenc trükkjével!

Ha minden használat után nem mosod el, majd nem súrolod le komoly vegyszerekkel az edényeidet, idővel lerakódások képződnek rajta, amit nagyon nehezen tudsz majd eltávolítani.

Most két olyan egyszerű, hatékony, környezetkímélő és gazdaságos módszert ajánlunk minden háziasszony figyelmébe, amitől sokkal tisztábbá tudják varázsolni edényeiket, serpenyőiket, valamint a fazekakat.

1. Először is szükséged lesz egy nagy burgonyára, valamint szódabikarbónára

Annyi a dolgod, hogy kettőbe vágod a krumplit, belemártod a szódabikarbónába, és alaposan kisúrolod az edényt, ott ahol kell, kissé erősebben. Időnként mártsd bele a szódabikarbónába, és súrold addig a felületet, míg tiszta és zsírmentes nem lesz.

Ugyanez a módszer alkalmazható a tűzhely megtisztítására is. Érdemes egy nappal korábban forró vízzel megtölteni az edényt, majd két evőkanál sót tenni bele, hogy a zsíros réteg fellazuljon.

2. Szükséged lesz egy csésze vízre, egy csésze ecetre és két kiskanál szódabikarbónára

Az edény aljába töltsd bele a vizet, hogy azt egy vékony vízréteg borítsa be, majd mehet bele az ecet is. Az edényt tedd a tűzre, és addig melegítsd, míg felforr, utána zárd el alatta a tüzet. Ezután mehet bele a szódabikarbóna, nem kell megijedni a nagy habzástól. Hagyd, hogy pezsegjen pár percig, és hogy kihűljön az edényben lévő víz.

Már csak annyi a dolgot, hogy a szivacs dörzsis felével sikáld le a szennyeződést. Ha szükséges, mehet még mehet a fazékba egy kevés ecet és némi szódabikarbóna.

MEGOSZTÁSHa nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!