Nem kell kidobni a régi serpenyőt, így varázsolhatod ujjá otthon!

0
7085

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Amiért egy serpenyő régi, vagy ráégett a sok használat következtében a zsír, még nem jelenti azt, hogy ki kell dobni. Sokszor a régi serpenyők tartósabb és jobb anyagból készültek, mint egy újan vásárolt csillogó-villogó darab.

labas

Egy olyan praktikát mutatunk, mely segítségével kívül-belül újjá lehet varázsolni a megkopott lábasokat, serpenyőket.

Mire lesz szükségünk?

  • 125 ml folyékony PVA-alapú ragasztóra (ez az adag a lábas méretének függvényében változhat)
  • 72% mosószappanra

Alkalmazás: reszeljük le a szappant egy nagylyukú reszelőn. Egy nagyobb lábast töltsünk fel vízzel, majd tegyük oda főni. Amikor el kezd forrni, vegyük le a tűzről, és töltsük hozzá a ragasztót, meg a lereszelt szappant.

Addig kevergessük, míg a szappan teljesen feloldódik. Ezután mártsuk bele ebbe a keverékbe az odaégett lábast, vagy serpenyőt. Tegyük vissza a tűzre, és két órán keresztül főzzük. Ha a víz szintje közben nagyon csökkenne, és nem lepné már el a lábast, akkor töltsünk még utána.

Ezt már olvastad? Ezzel a környezetbarát módszerrel örökre kiűzheted a penészt a lakásodból!

Két óra elteltével, vegyük ki a lábast, és mossuk le alaposan folyóvízzel. A módszer segítségével teljes mértékben felázik a szennyeződés, majd végül szinte magától szépen leválik a lábasról. Végül dörzsöljük át alaposan egy drótmosogatóval, és látni fogjuk, hogy az odaégett lábasunk szebb lesz, mint új korában.

MEGOSZTÁS


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!