Tavaly a szomszédomnál egy különleges karácsonyfát láttam. Mi is ilyennel ünnepelünk idén!

0
3636

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Gondolj csak bele, mennyi fenyőfát kivágnak a világon csak azért, hogy nekünk kellemesebb legyen a karácsonyunk. Valóban, szebb, hangulatosabb, illatosabb egy igazi karácsonyfa, de néha azért egy alternatívabb megoldást is ki lehet próbálni.

Az alábbi ötlet nagyon hangulatos, és egyedi, ráadásul teljesen egyszerű elkészíteni. Annyira megtetszett ez az ötlet, hogy az idén egy ilyen alternatív, és környezetbarát fa alá hozza az angyal nekünk az ajándékokat.

Mindössze 10-12 faágra lesz szükség hozzá, amit már a városi parkból vagy a közeli erdőből is be lehet szerezni. A faágak mérete annak függvényében változik, hogy mekkora karácsonyfát akarunk összehozni.

Így készítsük el ezt a szuper karácsonyfát!

1. Tisztítsuk meg az ágakat a fölöslegesen lecsüngő kéregtől. Nem kell teljesen meghámozni, csak azt szedjük le róla, ami pluszban van.

2. Helyezzük őket fentről lefelé növekvő sorrendben. A méretet utólag egy fűrész, vagy egy fejsze segítségével még igazíthatjuk.

3. Alulról felfelé indulva (vagyis a nagyobbtól a kisebb ágak felé), kb. egy araszos távolságra kössük egymás alá az ágakat. Amikor elérkeztünk a felsőhöz, hagyjunk meg egy darab madzagot, és ennél fogva akasszuk fel a falra.

4. Ezután jöhet a díszítés, aggathatunk rá kisebb gömböket, szárított narancskarikákat stb. A végén pedig vezessük szépen rá a karácsonyi égősort, és készen is vagyunk.

Sokkal mutatósabb, és hangulatosabb ez az alternatív karácsonyfa, mint egy műfenyő.

MEGOSZTÁS


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Írd be a neved