Ünnepi asztaldíszek karácsonyra! Melyiket választanád az alábbi ötletek alapján?

0
752

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Az év egyik legszebb ünnepére nem csak lelkileg készülünk, de otthonunkat is hangulatossá varázsoljuk. Ilyenkor egy kicsit olyan, mintha egy csodálatos mesebirodalomban laknák, mindenütt csillogó-villogó díszek, gyertyák, és hangulatos dekorációk vesznek körbe.

karacsonyi-disz

Az alábbiakban egyedi ötleteket láthatunk, próbáljuk ki őket, hogy hangulatosabb legyen az ünnepi terítékünk. Ha vacsoravendégeket várunk, varázsoljuk el őket egy sajátkezűleg dekorált varázslatos asztal látványával. Ilyenkor nem csak a menüre, hanem a hangulatos dekorációra is érdemes hangsúlyt fektetni. Sokkal jobban fog esni a finom étel, ha egy szépen feldíszített asztal mellett fogyasztjuk el. Válogassunk kedvünkre, és ízlésünknek megfelelően az alábbi összeállításból.

Kétségkívül a karácsony színe az arany, és az ezüst, de azért a piros dekorációs elemekről se feledkezzünk meg. A piros nagyon jól talál az arannyal, sokkal ünnepibb lehet az asztal, ha piros gyertyákkal, vagy arany, és piros színű girlandokkal dekoráljuk. Ez a szín soha nem fog kimenni divatból.

A photo posted by Tv, ClassAV (@alketavejsiu) on

Az arany, és fehér kombinációja különlegesen ünnepi hangulattal rendelkezik. Ehhez a duetthez a legjobb választás harmadik elemként a krómozott gyertyatartók lehetnek. Ha ezt a dekorációt választjuk, igazi tündérbirodalmat varázsolhatunk vele az otthonunkba. Az asztal központi elemeként helyezzünk el egy nagy porcelán tálat, majd töltsük meg szebbnél-szebb, színben harmonizáló üveggömbbel.

A photo posted by @njazoom on

A természetesebb dekoráció kedvelői díszíthetnek natúr tobozzal, fenyőággal, téli termésekkel narancs- és citromkarikákkal. A tányérok alá helyezhetnek egy-egy nagyobb fából levágott szeletet. Ez most nagyon divatos, a praktikus fa karikákat sokféle dekorációhoz fel lehet használni.

A szalvéta mindig passzoljon az összképhez, színben találtassuk a többi díszítéshez. Szalvétagyűrűként használhatunk egy fa karikát, vagy egy aranyozott szalagra rögzített gömböt is. A mikulásvirág, vagy a karácsonyi kaktusz még mindig a legkedveltebb szezonális virág. Ezeket is szépen fel lehet használni a dekoráláshoz.

A photo posted by Agata (@lulu.home) on

Vendégeinknek kedveskedhetünk egy-egy kisebb ajándékkal, ezeket szépen becsomagolva elhelyezhetjük a tányérjukban, vagy a poharuk mellett. Nagyon szép látvány tud lenni a sok kis egyforma ajándék, biztosan mindenki jó szívvel bontja ki majd az előétel előtt.

A photo posted by Donna Leonard (@donna_leonard) on

A photo posted by @renatesverden on

A photo posted by Linenway (@linenway) on

Válasszunk egy hangulatos dekorációt, a lényeg viszont az, hogy ne csak a divat, hanem saját ízlésünknek megfelelően dekoráljunk.

MEGOSZTÁS


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!