Ünnepi asztaldíszek karácsonyra! Melyiket választanád az alábbi ötletek alapján?

Ünnepi asztaldíszek karácsonyra! Melyiket választanád az alábbi ötletek alapján?

Az év egyik legszebb ünnepére nem csak lelkileg készülünk, de otthonunkat is hangulatossá varázsoljuk. Ilyenkor egy kicsit olyan, mintha egy csodálatos mesebirodalomban laknák, mindenütt csillogó-villogó díszek, gyertyák, és hangulatos dekorációk vesznek körbe.

karacsonyi-disz

Az alábbiakban egyedi ötleteket láthatunk, próbáljuk ki őket, hogy hangulatosabb legyen az ünnepi terítékünk. Ha vacsoravendégeket várunk, varázsoljuk el őket egy sajátkezűleg dekorált varázslatos asztal látványával. Ilyenkor nem csak a menüre, hanem a hangulatos dekorációra is érdemes hangsúlyt fektetni. Sokkal jobban fog esni a finom étel, ha egy szépen feldíszített asztal mellett fogyasztjuk el. Válogassunk kedvünkre, és ízlésünknek megfelelően az alábbi összeállításból.

Kétségkívül a karácsony színe az arany, és az ezüst, de azért a piros dekorációs elemekről se feledkezzünk meg. A piros nagyon jól talál az arannyal, sokkal ünnepibb lehet az asztal, ha piros gyertyákkal, vagy arany, és piros színű girlandokkal dekoráljuk. Ez a szín soha nem fog kimenni divatból.

A photo posted by Tv, ClassAV (@alketavejsiu) on

Az arany, és fehér kombinációja különlegesen ünnepi hangulattal rendelkezik. Ehhez a duetthez a legjobb választás harmadik elemként a krómozott gyertyatartók lehetnek. Ha ezt a dekorációt választjuk, igazi tündérbirodalmat varázsolhatunk vele az otthonunkba. Az asztal központi elemeként helyezzünk el egy nagy porcelán tálat, majd töltsük meg szebbnél-szebb, színben harmonizáló üveggömbbel.

A photo posted by @njazoom on

A természetesebb dekoráció kedvelői díszíthetnek natúr tobozzal, fenyőággal, téli termésekkel narancs- és citromkarikákkal. A tányérok alá helyezhetnek egy-egy nagyobb fából levágott szeletet. Ez most nagyon divatos, a praktikus fa karikákat sokféle dekorációhoz fel lehet használni.

A szalvéta mindig passzoljon az összképhez, színben találtassuk a többi díszítéshez. Szalvétagyűrűként használhatunk egy fa karikát, vagy egy aranyozott szalagra rögzített gömböt is. A mikulásvirág, vagy a karácsonyi kaktusz még mindig a legkedveltebb szezonális virág. Ezeket is szépen fel lehet használni a dekoráláshoz.

A photo posted by Agata (@lulu.home) on

Vendégeinknek kedveskedhetünk egy-egy kisebb ajándékkal, ezeket szépen becsomagolva elhelyezhetjük a tányérjukban, vagy a poharuk mellett. Nagyon szép látvány tud lenni a sok kis egyforma ajándék, biztosan mindenki jó szívvel bontja ki majd az előétel előtt.

A photo posted by Donna Leonard (@donna_leonard) on

A photo posted by @renatesverden on

A photo posted by Linenway (@linenway) on

Válasszunk egy hangulatos dekorációt, a lényeg viszont az, hogy ne csak a divat, hanem saját ízlésünknek megfelelően dekoráljunk.
Nincs hozzászólás

Írj választ