37 éven keresztül minden nap fát ültetett. A végeredmény láttán mindannyiunk tiszteletét megérdemli!

0
11133

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Azt mondják, ha kivágsz egy fát, ültess tízet helyette. A videóban szereplő indiai Jadav Payeng soha nem vágott ki egyetlen egy fát sem, csupán természetszeretete vezette oda, hogy kiálljon a természet mellet. A 37 év alatt elért eredménye hihetetlen, és egyben lenyűgöző is.

3. 37 éven keresztül minden nap fát ültetett. A végeredmény láttán mindannyiunk tiszteletét megérdemli!

A férfi, egy erózióval fenyegetett szigeten kezdte el ültetni a fákat. A hely, mely addig egy nagy ürességnek szolgált, mostanra már több száz fával bővült, melyeket úgy gondozott a férfi, mint a saját gyermekeit. Az indiai férfi elmondása szerint az elején nehéz dolga volt, hiszen különböző magokat kellett beszerezzen. Azonban később ez a gondja megoldódott, köszönhetően a már megnőtt, egészséges fáknak.

A Jadav Payeng által ültetett erdő egy 550 hektáros területet foglal el, mely azért egészen csodálatra méltó, hacsak figyelembe vesszük, hogy a New Yorkban található Central Park 315 hektáron terül el. Jelenleg, a sűrű növényzet több száz elefánt, rinocérosz, tigris és szarvas otthonául szolgál.

Az alábbi dokumentumfilm a 2014-es Cannes-i Fesztiválon nagy nemzetközi elismerésnek örvendett. A „Forrest Man” főhőse egy különleges férfi, aki nem ült karba tett kézzel, és várta, hogy minden megoldódjon, hanem elkötelezte magát egy óriási változás mellett.

Gesztusa mindannyiunk tiszteletét megérdemli!

MEGOSZTÁS


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!