Feltetted már magadban a kérdést, hogy hogyan készül a csokoládé? Ha igen,...

Feltetted már magadban a kérdést, hogy hogyan készül a csokoládé? Ha igen, itt a lehetőség, hogy az egész folyamatot végignézd!

Mint minden gyárban, a csokoládé gyártása is igazi művészet. Általában egy tábla csokoládé vagy csokoládé cukorkák előállításához napok is kellhetnek. A finom édességek elkészítéséhez is fontos lépéseket kell betartani.

Feltetted már magadban a kérdést, hogy hogyan készül a csokoládé? Ha igen, itt a lehetőség, hogy az egész folyamatot végignézd!

Lépésről lépésre haladva a kívánt forma elérését a kakaómassza majd a csokoládé teszi lehetővé, hiszen speciális keverési gépezetekkel készítik el a masszát, melyben az összetevőket homogenizálják a különleges íz létrejöttéhez.

Mielőtt megformáznák a csokoládékat, alternatív melegítési és hűtési technikáknak vetik alá őket. Ez a folyamat azért fontos, mert így stabilizálhatóvá válnak a kakaóvaj kristályok.

Speciális eszközökkel a csokoládét a kívánt formákba öntik, majd még egy réteg csokoládéval öntik le, melynek hatására csillogó kinézetet kapnak és az ízviláguk is egyedülállóbb lesz. Ezt követően az édességek egy vibráló szalagon mennek végig, melynek következtében a feleslegek eltávolításra kerülnek.

A végén a csokoládékat kókuszpehellyel vagy vágott mogyoróval szórják meg. Ettől a ponttól kezdődően, a finom édességek készen állnak a csomagolásra, hogy a vevők végre élvezni tudják a csodálatos ízüket.




Nincs hozzászólás

Írj választ