A rizs 10 féle felhasználása

0
2959

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A rizs nemcsak vacsorára jó! Ez a csodaétel melegen tartja a lábad, megmenti az értékes elektronikai tárgyaid, tisztító munkát is végez, de még a háziállat is szórakozhat vele.

rizs

Íme a rizs 13 féle felhasználási módja:

Háztartás és házi kedvenc

1. Tisztítsd meg a piszkos vázákat és a szokatlan alakú palackokat – a vázák és a szokatlan alakú, karcsú palackok tisztítása mindig kínszenvedést jelentenek, valamiért mindig ottmarad az alján az a fránya piszok, amit sehogyan sem tudsz elérni. Na de eddig, mert megvan rá a megoldás. Dobj a palackba egy pár szem rizst, majd öntsd fel forró vízzel, és hagyd állni legalább 10 percig. Majd rázd jól össze, és csak rázd, rázd és megint csak rázd, majd öblítsd jól ki az edényt. Hát nem csodálatos?

2. Mentsd meg a vizes elektronikai kütyüket – Ha véletlenül WC-be ejtetted a telefont (egyébként mit keresel a fürdőben telefonnal a kezedben?), akkor sincs minden veszve. Hamar vedd ki az akkumulátort, majd dugd a telefont egy tál rizsbe. Hidd el nekem, működik. Kipróbáltam.

3. Készíts játékot házi kedvencednek – Varj egy kis zsákot, töltsd meg rizzsel és tegyél bele macskamentát, a cicus meg fog bolondulni érte.

4. Tiszta kávé- és fűszerdaráló – Bármennyire is szeretnénk, nehéz tisztán tartani a kávé vagy fűszerdarálót. Hozd helyre ezt a rizzsel: tisztítsd meg amennyire csak bírod, majd töltsd tele rizzsel a darálót, és daráld le. a rizs varázslatosan lepucolja a darálót.

rizs2

Étel

5. Ellenőrizd, hogy elég forró az olaj – Tudni szeretnéd ha az olaj, amiben sütni akarsz elég forró? Csupán annyit kell tenned, hogy beledobsz pár rizsszemet. Amennyiben a rizs felbukkan a felszínre, az olaj kész a sütésre. Nem kell ide semmilyen termométer.

6. Szétválasztja a sót – Ha nem akarod, hogy a só megcsomósodjon, csupán annyit kell tenned, hogy dobsz a sótartóba pár szem rizst.

7. Fokozza a gyümölcs érését – Nincs türelmed kivárni, amíg megérik a gyümölcs? Tedd őket egy rizzsel teli edénybe, hogy felgyorsítsd az érési folyamatot. Naponta kétszer ellenőrizd az érési folyamatot. És igen, utána megfőzheted a rizst is.

8. Készíts rizstejet – Csináld magad projekt. Otthon is készíthetsz rizstejet, íme az elkészítése:

1 kg rizst tégy fel 2,5-3-szoros vízzel főni, lassú tűzön. Amikor a víznek tejszerű állaga lesz öntsd le a rizsről, majd önts új vizet a rizsre és főzd tovább. Mindezt addig kell ismételni, amíg a rizs “tejet ad”. Egy kiló rizsből pár óra alatt akár 2 liter tejet is “fejhetünk”.

Szépség és egészség

9. Készíts fűtőpadot – Fogj egy kis zsákocskát, ami gyapjúból vagy pamutból készült. töltsd meg rizzsel majd jól zárd el. Ha nincs zsákocskád, akkor jól jöhet egy régi zokni is, aminek a végét jól bekötöd. Ha megvagy tedd be a rizst mikróba, és melegítsd fel. Akár órákig is melegen képes maradni. Hát nem fantasztikus?

10. Ragyogó bőr – Ha általában úgy jársz mind én, és mindig túl sok vizet töltesz a rizsre, amit aztán le kell öntened ne mérgelődj. Most van egy klassz tippem. Szűrd le a felesleges vizet a rizsről, majd tedd hűtőbe, vagy kamrába. Amikor időd akad moss vele arcot, vagy akár az egész tested is bekenheted vele. A legjobb hatás elérésére a barna rizs vizét használd fel, és ne tárold több, mint három napig. A barna rizs több E vitamint tartalmaz, bőröd sugárzóan fényes lesz.

MEGOSZTÁS


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!