A tejberizs az egyik közkedvelt édességünk, amit már gyerekkorunk óta imádunk és fogyasztunk. Tápláló, egészséges és nagyon könnyen elkészíthető.
Olvasd el ezt is: 8 egészségtelen étel, amit a kardiológusok soha nem ennének meg – Azt is elárulják, miért!
A tejberizs továbbfejlesztett változata a rizsfelfújt, ez is nagyon sok háztartásban szerepel vasárnapi desszertként. A törökök imádják, nincs olyan család, aki ne ismerne egy ősi rizsfelfújt receptet.
Készíthetjük vacsorára, de akár ebédre is. Készítsd el te is, mert nagyon finom, mindenkit levesz majd a lábáról.
Hozzávalók:
tej,
rizs,
vanília esszencia,
2 tojás,
15 gramm vaj.
» Személyiségteszt: fontos dolgot árul el rólad az, ahogyan a hüvelykujjaidat tartod, amikor a kezeidet összefogod
» Hogyan figyelnek minket otthon: 10 eszköz, amelyen keresztül kémkedhetnek utánad!
» A nő kíváncsiságból vásárolt egy DNS-tesztet magának és az apjának, de az eredmény megrázó hatással volt a családra
» A buddhizmus szerint ezt a 10 dolgot a lehető leghamarabb törölnöd kellene az életedből!
Elkészítés: a tejet forraljuk fel, majd adjuk hozzá az előre megfőzött rizst, és turmixoljuk össze. Ha úgy tűnik, hogy túl sűrű az állaga, még adjunk hozzá egy kevés tejet. Nem muszáj teljesen pürésre turmixolni, hagyhatunk benne egy-két épebb rizsszemet is.
Adjunk hozzá 15 gramm vajat, egy csepp vanília esszenciát, és két tojás sárgáját. Keverjük jól el, majd öntsük kisebb tűzálló tálkákba, a tetejüket szórjuk meg barna cukorral. Tegyük a sütőbe, és addig süssük, míg a tetején a cukor karamellizálódik.
Hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd tegyük a hűtőbe 2-3 órára fogyasztás előtt. Befőttel is tálalhatjuk.