KezdőlapReceptekCsiperkéket savanyúságnak

Csiperkéket savanyúságnak

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Aki szereti a gombát, az valószínűleg savanyúságként sem veti meg az ízletes befőttesüvegbe eltett csemegét, így mikor éppen nem találni a piacon, üzletekben friss csiperkét, a hűtőből elővéve az eltett kalaposok könnyűszerrel felhasználhatók a különböző fogások mellé.

gombasavanyusag

Vásároljunk, vagy még jobb, ha a természetben találunk csiperkegombát. A savanyúsághoz egy kilót kell felhasználnunk, melléje még szükséges fél kilogramm vöröshagyma, 2-3 dl ecet, némi só, bors, babérlevél, szalicil, cukor és természetesen víz.

A gombákat értelemszerűen előbb megpucoljuk, ha túl nagyok, akkor felkarikázzuk. Közben odateszünk egy nagyobb fazékba vizet forrni, majd beletesszük a felvágott kalaposokat és pár percig hagyjuk a forró vízben, ezután kiszedjük és leszűrjük. A hagymákat felkarikázzuk, rászórunk némi sót, rátesszük a gombákat és a borsot és összekeverjük. Eközben elkészítjük az ecetes levet, (nem kell túl ecetes legyen) adjunk hozzá sót, cukrot és szalicilt, kevergessük a főzetet addig, amíg ezek feloldónak. A hagymával összekevert gombát rakjuk egy üvegbe, majd öntsük rá az elkészített levet, és pár babérlevelet is rakjunk a borkánunkba. Szorosan csavarjuk rá a kupakot, így a savanyúság mehet a hűtőbe, vagy a kamrapolcra. Készen is vagyunk. Egy hét múlva biztos beérik a gombasavanyúságunk.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet