Cukkinis zakuszka – a hagyományos recept újragondolt változata

0
637

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Zakuszka cukkinivel – egy ízletes recept reggelihez vagy vacsorához!

Cukkinis zakuszka - a hagyományos recept újragondolt változata

A zöldségkrém, avagy a zakuszka kedvelői számára a klasszikus receptet egy kicsit megbolondítottuk cukkinivel, és az eredmény önmagáért beszél!

Hozzávalók:

  • 4 kg cukkini;
  • 2 kg paradicsompaprika;
  • 2 kg paradicsom;
  • 500 gr hagyma;
  • 500 ml olaj;
  • zeller és petrezselyem zöld;
  • 1 kanál csombor;
  • só, bors;
  • 4-5 cikk fokhagyma;

Elkészítési javaslat:

A cukkinit meghámozzuk, belsejét a magvakkal eltávolítjuk, kis kockákra aprítjuk, lesózzuk és egy edényben állni hagyjuk. A paradicsomot leforrázzuk, héját eltávolítjuk és felszeleteljük.

A hagymát és a paradicsompaprikát felszeleteljük és olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a paradicsomot, a cukkinit és készre főzzük. Az elkészült zöldségkrémet forrón üvegekbe rakjuk és 30 percre vizes dunsztba helyezzük.

Ezt követően az üvegeket kivesszük, majd másnapig száraz dunsztba tesszük, azután pedig hűvös, száraz helyen tároljuk a fogyasztásig.

MEGOSZTÁS



Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!