Ezt a húsmentes krumplis ételt te is imádni fogod!

Ezt a húsmentes krumplis ételt te is imádni fogod!

Akik húst, hússal esznek egészen biztosan azt fogják mondani, hogy ez az ebéd nem ér semmit. Mielőtt felelőtlenül jelentenénk ki dolgokat, érdemes előbb megkóstolni. Annyira finom, hogy nem csak a vegetáriánusok, de még a megrögzött húsimádok is imádni fogják.

musaka

A krumplis muszakát nagyon egyszerű elkészíteni, és alig egy óra alatt a világ legfinomabb ételét tehetjük a vendégeink elé. Fél óra alatt előkészíthetjük a hozzávalókat, és szintén fél óra szükséges ahhoz, hogy megsüljön a krumpli.

Hozzávalók: 3 sárgarépa, 1 közepes hagyma, 1 kg krumpli, 1-2 cikk fokhagyma, 2 púpozott evőkanál zsemlemorzsa, egy fél evőkanál liszt, 3 evőkanál olívaolaj, 200 ml víz, só, bors.

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Mossuk meg a sárgarépát, majd reszeljük le egy nagyfokú reszelőn.

2. Vágjuk apróra a hagymát, és tegyük oda egy kis ideig pirulni az olajon.

3. Mossuk- és hámozzuk meg a krumplit, majd vágjuk vékony karikákra. Rétegezzük a burgonyát a tepsibe, majd szórjuk meg vékonyan a zsemlemorzsával. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

4. Ízlés szerint tehetünk a tetejére még apróra vágott gombát, vagy paprikát is. Ezután megint egy réteg burgonya következik. Ezt a műveletet egészen addig ismételjük, míg elfogynak a hozzávalók, és megtelik a tepsink.

5. Az összezúzott fokhagymát keverjük el az olívaolajjal, és pirítsuk 1-2 percig, majd adjuk hozzá egy fél evőkanál lisztet, és öntsük fel egy kevés vízzel. Közben folyamatosa kavargassuk, hogy ne legyen csomós.

6. A keletkezett fokhagymás szószt öntsük a krumpli tetejére.

7. Tegyük a sütőbe, majd 25 perc múlva nézzük meg egy villával, hogy mennyire puhultak meg a krumplik. Ha készen van, még forrón reszelhetünk a tetejére egy kevés sajtot is.




Nincs hozzászólás

Írj választ