Görögdinnye lekvár

Görögdinnye lekvár

Javában zajlik a görögdinnye szezon, én magam is ha tehetem minden nap eszem ebből a finom gyümölcsből. És mivel a görögdinnye is kiváló alapanyaga egy jó lekvár készítésének íme egy finom recept:

gorogdinnye-lekvar

Hozzávalók:

  • 1 kg görögdinnye
  • 500 g cukor
  • 1 lekvár tartósítószer
  • 6 citrom leve

Tipp: Hogyan tegyük el télire a sárgadinnyét?

Elkészítés:

  • Tisztítsd meg a görögdinnyét a héjától és a magoktól, majd vágd kockákra
  • Egy rozsdamentes acél vagy zománcozott edénybe tedd bele a kockára vágott dinnyét, add hozzá a citrom levét és a tartósítószert, majd tedd fel főni.
  • Amikor elkezd főni add hozzá a cukrot és keverd jól el. Hagyd a tűzön 5-10 percet, hogy a cukor rendesen megolvadjon.
  • Töltsd meg a befőttes üvegeket a lekvárral, majd ha lezártad az üvegedényeket, fejjel lefele hagyd őket kihűlni. Tedd a lekvárokat hűvös, sötét helyre.

Tipp: Így készíts otthon ketchupot

Ha te is szoktál görögdinnye lekvárt készíteni írd meg nekünk kommentbe a recepted.




Nincs hozzászólás

Írj választ