Így készítsd el a legfinomabb csirkefalatkákat parmezán segítségével!

0
1326

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Ha szereted a sült csirkét, akkor ezt a rendhagyó receptet pont neked hoztuk. Sajt és csirke kombinációjából csak jó sülhet ki. Próbáld ki, még ma!

csirke-parmezannal

Hozzávalók: 3 csirkemell csíkokra vágva, só és bors ízlés szerint, ½ csésze liszt, ¼ teáskanál fokhagyma por, 1 teáskanál paprika, 2 evőkanál olasz fűszerkeverék, 3 tojás, 1 csésze zsemlemorzsa, ½ csésze parmezán.

Elkészítés: melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és foghatunk is neki a panírozásnak. Tegyük egy műanyag zacskóba a lisztet, a fokhagyma port, a paprikát, a fűszerkeveréket, a sót, és a borst. Tegyük bele a csíkokra vágott csirkemellet, majd rázzuk alaposan össze. Vigyázzunk, hogy egyenletesen mindenütt fedje be őket a lisztes keverék.

A tojásokat külön verjük fel egy tálban. Egy másik tálban pedig keverjük el a zsemlemorzsát és a parmezánt. Mártsunk bele egyenként minden csirkecsíkot a tojásba, majd a parmezános zsemlemorzsába.

Ezután gyorsan tegyük a sütőpapírral bélelt tepsibe őket, majd az előmelegített sütőben süssük kb. egy fél órán keresztül. Közben forgassuk, hogy mindkét oldaluk egyenletesen meg tudjon sülni.

MEGOSZTÁS


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Írd be a neved