Így készítsd el a legfinomabb csirkefalatkákat parmezán segítségével!

0
1263

Ha szereted a sült csirkét, akkor ezt a rendhagyó receptet pont neked hoztuk. Sajt és csirke kombinációjából csak jó sülhet ki. Próbáld ki, még ma!

csirke-parmezannal

Hozzávalók: 3 csirkemell csíkokra vágva, só és bors ízlés szerint, ½ csésze liszt, ¼ teáskanál fokhagyma por, 1 teáskanál paprika, 2 evőkanál olasz fűszerkeverék, 3 tojás, 1 csésze zsemlemorzsa, ½ csésze parmezán.

Elkészítés: melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és foghatunk is neki a panírozásnak. Tegyük egy műanyag zacskóba a lisztet, a fokhagyma port, a paprikát, a fűszerkeveréket, a sót, és a borst. Tegyük bele a csíkokra vágott csirkemellet, majd rázzuk alaposan össze. Vigyázzunk, hogy egyenletesen mindenütt fedje be őket a lisztes keverék.

A tojásokat külön verjük fel egy tálban. Egy másik tálban pedig keverjük el a zsemlemorzsát és a parmezánt. Mártsunk bele egyenként minden csirkecsíkot a tojásba, majd a parmezános zsemlemorzsába.

Ezután gyorsan tegyük a sütőpapírral bélelt tepsibe őket, majd az előmelegített sütőben süssük kb. egy fél órán keresztül. Közben forgassuk, hogy mindkét oldaluk egyenletesen meg tudjon sülni.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Írd be a neved