Kápráztassuk el a vendégeket a hétvégén! Ilyen kúp alakú tojást egészen biztosan még senki nem evett!

0
4064

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A legtöbb háziasszony mindennap főz valamit, sokszor csak sebtében épp összedobunk valamit. Hétvégén pedig jut egy kis idő arra is, hogy valami mutatósabbat, valami különlegesebbet készítsünk. Ilyenkor kiélhetjük a kreativitásunkat, és cserében bezsebelhetjük az elismeréseket ismerőseinktől.

tojasrulad

Készítsük el az alábbi videóban látható különleges formájú tojást. Ennek az ételnek nem az ízében rejlik a nagyszerűsége, hanem maga a forma az, ami valami újat hoz a konyhánkba.

Szükségünk lesz egy műanyag, hőálló hengerre, és rozsdamentes acélhengerrel, ami belefér az előbbibe, na meg persze tojásra.

Tegyünk oda főni egy fazékba vizet, majd forraljuk egy keveset benne a műanyag hengert. Mikor jól felmelegedett, tegyük bele a tojások fehérjét, fedjük le, és főzzük 25 percen keresztül. Ezután mélyítsünk egy lyukat a megfőtt fehér részbe, öntsük bele a tojások sárgáját, majd tegyük vissza újra főni egy keveset.

Mikor készen van, mélyítsük a műanyag hengerbe az acélhengert, és ezzel szedjük ki a kész tojásrudat. Tálaláskor szeleteljük vékonyra!

https://www.youtube.com/watch?v=E_dbMlLWhaA

MEGOSZTÁS


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Írd be a neved